• Ελλάδα

    Προσοχή. Που θα μείνουν την Δευτέρα κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά


    Στην Αττική αλλα και σε πολλές περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για αύριο Δευτέρα τα σχολεία, λόγω του χιονιά. Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα που οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

    Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά. Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.

    Κλειστά βάσει ανακοινώσεων των τοπικών αρχών θα παραμείνουν τα σχολεία και σε Φλώρινα, Κατερίνη, Χαλκιδική, Έβρος, Λέσβος, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Βέλο Βόχας Κορινθίας, στην Νεμέα, τα σχολεία Φενεού και Στυμφαλίας.

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, σύμφωνα με απόφαση του δήμου Κηφισιάς. Η απόφαση έχει προληπτικό χαρακτήρα, καθώς το πρωί αναμένεται παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον δήμο Διονύσου, στην Αττική. Η απόφαση, η οποία ελήφθη λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, αφορά τα σχολεία σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Εκτός λειτουργίας θα μείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

     

    Θεσσαλονίκη: Κλειστά αύριο και τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω παγετού

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

    Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνική Αστυνομία – Οδηγός… επιβίωσης – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω του χιονιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ