• Πολιτική

    Παρασκευόπουλος απαντά στην κριτική για την πειθαρχική στον δικαστή του ΣτΕ: Δεν γινόταν αλλιώς μετά το πρωτοσέλιδο στην Αυγή!

    • NewsRoom


    Κινήθηκα με βάση τη νομιμότητα και όχι την σκοπιμότητα, δικαιολογήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για το θέμα με τον δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας και την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος του.

    Όπως αποκάλυψε, γνώριζε το θέμα από το Νοέμβριο του 2015 αλλά μετά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα -με πρώτο αυτό της Αυγής- για την υπόθεση του δικαστικού, δεν είχε άλλη επιλογή από την παραγγελία πειθαρχικής έρευνας.

    Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι η σχετική καταγγελία είχε φτάσει στο γραφείο του πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και έστειλε σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

    «Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη. Η υπόθεση μου είχε τεθεί υπόψη τον Νοέμβρη του 2015 επισήμως από δικαστική αρχή. Έστειλα έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους έλεγα ότι μου τέθηκε υπόψη έγγραφο προφανώς από υποκλοπή και ότι δεν έχει προκληθεί σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη ώστε να χρήζει παρέμβασης», ανέφερε  ο κ. Παρασκευόπουλος εξηγώντας γιατί δεν ενήργησε προ έτους.

    Όσο για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του δικαστή -μία απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς να κατηγορούν τον υπουργό ότι μετέτρεψε το θύμα (της διαρροής) σε θύτη- ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. «Όταν γενικεύθηκε το θέμα και δημοσιοποιήθηκε ακόμη και από βουλευτή και από αρθρογραφία, δεν υπήρχε πια θέμα σκανδάλου στη Δικαιοσύνη και προσωπικών δεδομένων», εξήγησε, «διότι τα στοιχεία αυτά είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί. Έκανα δύσκολη κίνηση. Πρόσεξα το κείμενο της παραγγελίας μου να μην αναφέρεται στην προσωπική ζωή. Κινήθηκα με βάση όχι την σκοπιμότητα, αλλά την νομιμότητα».

    Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε απολύτως ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ο υπουργός έλαβε υπόψη προϊόντα υποκλοπής, απορώντας πώς το έκανε αυτό μία κυβέρνηση που είναι δικαιοκρατική.

    Διαβάστε ακόμη: Απρόβλεπτες εξελίξεις: Γιατί οι δικαστές απέδειξαν ότι δεν φοβούνται τα media (ούτε την Αυγή)

    Δείτε επίσης: «Χοντραίνει» το παιχνίδι με τις εμετικές διαρροές για το δικαστή του ΣτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ