Πολιτική

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

  • Αντώνης Ι. Αντωνόπουλος
Η παράδοση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στον Κωνσταντίνο Τασούλα


Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Το Πόρισμα, το οποίο και έχει χαρακτηριστεί ως απόρρητο, επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής τα μέλη του Προεδρείου της Εξεταστικής, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπρόεδρος κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και ο Γραμματέας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Αμέσως μετά, η υποβολή του ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και τέθηκε στη διάθεση των βουλευτών προκειμένου να λάβουν γνώση από την Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής.

Το Πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Η Εξεταστική Επιτροπή συστάθηκε σύμφωνα με την από 29 Αυγούστου 2022 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία έκανε δεκτή την από 22 Αυγούστου 2022 πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, για τη σύσταση, κατά τα άρθρα 68 παρ. 2 εδ. γ΄ του Συντάγματος και 144 παρ. 5 εδ. β΄ του Κανονισμού της Βουλής, Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου.

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης: «Η Τουρκία να διαβάσει ξανά τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Οριακή επιβράδυνση στο 8,2% για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ-Απογοήτευση στις αγορές από τα νέα στοιχεία

Οικονόμου: H κυβέρνηση προχωρά σε νέες παρεμβάσεις ενισχύουν το εισόδημα των συνταξιούχωνΣΧΟΛΙΑ