• Πολιτική

    Παπαδημούλης: Κατηγόρησε την Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο

    Δημήτρης Παπαδημούλης

    Δημήτρης Παπαδημούλης


    Σε πρωτοφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης της τραγωδίας με το ναυάγιο στην Πύλο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Συνεπικουρούμενος από ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «Όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

    Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η τραγωδία με τους 79 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

    Δείτε το πρώτο του tweet

    Λίγα λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης άλλαξε το tweet και έγραψε για το πολύνεκρο ναυάγιο ότι «εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους»

    Δείτε το δεύτερο tweet στο οποίο άλλαξε τη διατύπωση

    Μαρινάκης: Παπαδημούλης και ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα

    Με δήλωσή του, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης τονίζει ότι «ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας».

    Όπως υπογραμμίζει: «Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό “ευθύνες στη διάσωση”»

    Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες.

    Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά»

    Διαβάστε επίσης:

    Ιμάμογλου: Ξανά στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης

    Βελόπουλος: Δεν ήθελαν να κάνουν το debate, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα

    Τσίπρας από Καλαμάτα: Είμαστε εδώ για να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε μια τραγωδία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ