• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Η συμφωνία έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου – Δεν έχω υπογράψει τίποτα (video)

    • NewsRoom


    «Όσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό, δεν υπάρχει συμφωνία», υποστηρίζει πλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας πως έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να παρουσιάσουν πως ζητούν την αναστολή της, για ανθρωπιστικούς λόγους.

    Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει».

    «Εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή» προσέθεσε. «Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να πάρουμε τα λεφτά» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης», τον οποίο παρουσίασε ως υποψήφιο μεσάζοντα που είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής στο ένα πέμπτο. Μάλιστα ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως ο κ. Σφακιανάκης προσπάθησε να προσεγγίσει το υπουργείο, αλλά όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, εκείνος «το έβαλε στα πόδια».

    Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι «δεν ορίσαμε εμείς τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η Σαουδική Αραβία». Όπως συμπλήρωσε, είθισται να ορίζεται κάποιος εκπρόσωπος για τα διαδικαστικά.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1308&v=Qi3a1wU7OHs

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι σε οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών της μίας χώρας στο ΥΠΟΙΚ της άλλης. Συνεπώς, όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει θέμα μίζας». «Αυτά μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να τα σκεφτεί, είναι ντροπή» συμπλήρωσε. Ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Καμμένος αποκάλυψε πως ο κ. Παπαδόπουλος θα λάβει κάποια χρήματα από τη Σαουδική Αραβία για ορισμένες διαδικασίες.

    Παραδέχθηκε ότι μιλούσε με τον Παπαδόπουλο, του οποίου άλλες προτάσεις απορρίφθηκαν από το υπουργείο, «γιατί δεν υπήρχαν απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό τελικού χρήστη».

    Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν είναι μεταφορέας όπλων και υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία μέσα από την εταιρεία του, η σφραγίδα της οποίας εμφανίζεται σε έγγραφο εισήγησης στο ΚΥΣΕΑ, που παρουσίασε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Για το επεισόδιο με τον ταξίαρχο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε θέση ευθύνης στην ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού), ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο στρατιωτικός συζητούσε με κλιμάκιο Σαουδαράβων, που εμφανίζονταν ως απεσταλμένοι της Σαουδικής Αραβίας και στην ουσία λειτουργούσαν για λογαριασμό του Τζον Σφακιανάκη. Μάλιστα, τώρα, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως οι Σαουδάραβες ζήτησαν όχι μόνο 100.000 βλήματα από τα 300.000 της συμφωνίας, αλλά 100.000 επιπλέον!

    Είπε ακόμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Σαουδαράβων και για την αγορά βομβών, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί τίποτα και δεν πρόκειται να υπογραφεί, καθώς οι βόμβες αυτές είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν αμάχους.



    ΣΧΟΛΙΑ