• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Δεν ρίξαμε την κυβέρνηση για να μην καπηλευτεί κανένας τις προμήθειες μας

    • NewsRoom


    Για έναν ιστορικό προϋπολογισμό και μια ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

    «Είναι ιστορική ημέρα, καθώς γίνεται πράξη η δέσμευση απέναντι στο έθνος τους προγόνους και τις νέες γενιές, να φθάσουμε στην συζήτηση προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια που δεν υποδεικνύεται από δανειστές και ανακτά την εθνική κυριαρχία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Ο κ. Καμμένος απέφυγε να αναφερθεί στο τι θα πράξει όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηριζοντας πως αν οι ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής, πριν την υπογραφή της,  τότε η χώρα δεν θα έφτανε στο σημείο να ψηφίζει τον πρώτο προϋπολογισμό εκτός μνημονίων.

    «Αν είχαμε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2018 δεν θα φθάναμε σε αυτές τις επιτυχίες. Αυτή είναι η ΝΔ. Αυτή είναι η απάτη. Θελατε να πέσει η κυβέρνηση για να μην πιστωθεί αυτή την επιτυχία του προϋπολογισμού. Καταθέσατε την πρόταση μομφής μετά την ψήφιση προαπαιτούμενων και πριν την έγκριση από τους δανειστές. Δεν το κάνατε για τις Πρέσπες αλλά για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση αυτή την επιτυχία» είπε ο κ. Καμμένος, για να συνεχίσει: «Πείτε στον λαό είστε υπέρ της Β Μακεδονίας ή όχι. Είναι ή όχι η κα Μπακογιάννη υπέρ του τίτλου Β. Μακεδονία».

    «Εμείς ήμασταν οι πρωταγωνιστές» είπε ο κ. Καμμέξος. «Θέλατε να αποχωρήσουμε πριν δρέψουμε τις επιτυχίες των προσπαθειών μας γι αυτό και συσκοτίσατε την αλήθεια. Το καταφέρατε ως ένα βαθμό. Είχαμε απώλειες αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί και μείναμε στο τιμόνι της χώρας με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφήσαμε κανένα να καπηλευτεί τις προμήθειες μας».

    «Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ευθύνη. Εδώ είμαστε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος επικεντρώθηκε στα σκάνδαλα ενώ προσπάθησε να αναδείξει τη σημασία της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου. Παράλληλα, εξήρε το έργο της Ελενας Κουντουρά, της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, του Βασίλη Κόκκαλη, του Νίκου Μαυραγάνη, της Μαρίας Χρυσοβελώνης και του  Κώστα Ζουράρι που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο, «ξέχασε» να προσθέσει σε αυτούς και τον Τέρενς Κουίκ.

    «Αυτή την χρονιά η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό πλούτο υποθαλάσσιο και ορυκτό με συμφωνίες που θα αλλάξουν την χώρα. Είχαμε μιλήσει για την εκμετάλλευση του πλούτου από την Ελλάδα και όχι από εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο. Η θέση της χώρας έχει διαφορά από αυτή του 2010 και του 2014. Με συμφωνίες μέσω Κύπρου, Αίγυπτο, Ισραήλ, Αλβανία η Ελλαδα από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έβαλε την χώρα μας στο plan A που σημαίνει ότι είναι πρώτος σύμμαχος σε θέματα ενέργειας. Ηδη στην Αλεξανδρούπολη χτίζεται τράπεζα ενέργειας για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ» είπε σε άλλο σημέιο.

    «Η κρίση είναι κυρίως ηθική. Δεν ήταν οικονομική κρίση το πλιάτσικο και τα σκάνδαλα» ανέφερε στην συνέχεια για να μιλήσει για «συμμορίες κατασπατάλησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων» και «σαλτιμπάγκους της πιάτσας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταύρος Θεοδωράκης: Ο προϋπολογισμός είναι γεμάτος φόρους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H «μάχη» του προϋπολογισμού: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεβέντης: Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει με μαξιλαράκια και αποστάτες



    ΣΧΟΛΙΑ