• Πολιτική

    Σταύρος Θεοδωράκης: Ο προϋπολογισμός είναι γεμάτος φόρους

    • NewsRoom


    Στο θέμα της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019.

    «Τι συνδέει τις βαριοπούλες, τα σφυριά, τους βανδαλισμούς, τα καμμένα παπάκια, με τη βόμβα στο ΣΚΑΙ και την Καθημερινή;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που έχει δέσει τους πολίτες και δεν τους αφήνει να νιώθουν ασφαλείς».

    «Δεν είναι ο ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ με εκείνον που βάζει εκρηκτικά, αλλά είναι τα συμπτώματα της ίδιας θρησκείας. Σαν να υπάρχει η βαρβαρολαγνεία και η θέα είναι η βαρβαρότητα», ανέφερε.

    «Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί αλλά η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική». Ζήτησε να μη στοχοποιούμε δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς αντιπάλους και να σταματήσει αυτή η κωμωδία με τα εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα.

    Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τις δυνάμεις που δεν κορόιδεψαν τους πολίτες. Όπως είπε, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «και είναι σημαντικό για τους πολίτες να σκεφτούν τα λάθη σας και αυτά που δεν παραδέχεστε και αυτά που δεν κάνατε. Είτε γιατί σας εμπόδιζαν οι ιδεοληψίες σας, είτε γιατί δεν είστε ικανοί. Με αποτέλεσμα να μένει η χώρα πίσω».

    «Το 2019 η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα και για να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει δεν φτάνει να χάσετε τις εκλογές. Αλλά και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν λαΐκισαν και δεν κορόιδεψαν, που δεν εξαπάτησαν. Αυτό είναι το κάλεσμα του κινήματος μας στην ελληνική κοινωνία: πρέπει να επιβραβεύουμε τις δυνάμεις που δεν τον κορόιδεψαν», ανέφερε.

    Ο προϋπολογισμός, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, είναι «γεμάτος φόρους».  «Πώς συνεχίζετε αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑ να παίρνετε μετακλητούς, έχουν αυξηθεί, όπως και οι φορείς του δημοσίου και τα νομικά πρόσωπα νομικού δικαίου. Αναρωτήθηκε από που να βρούμε λεφτά; Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τους έμμεσους φόρους και από το 2014 τα έσοδα από άμεσους φόρους έχουν αυξηθεί 300 εκατ, ενώ από έμμεσους κατά 4 δισ. ευρώ. Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

    Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζεσταίνει τις μηχανές προεκλογικά λέγοντας πως την Ελλάδα χρεοκόπησε από μία ελίτ του παρελθόντος. Είτε συνεργοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μαι συνέχισε είστε υπερασπιστές ενός πελατειακού κομματικού κράτους. Να λέτε για την ελίτ του παρελθόντος είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός αποσιωπά την αύξηση του κομματικού κράτους και τελικά η αναδιανομή της μιζέριας έχει ρίζες στις ιδεοληψίες και στη λαϊκίστικη πολιτική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H «μάχη» του προϋπολογισμού: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεβέντης: Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει με μαξιλαράκια και αποστάτες



    ΣΧΟΛΙΑ