• Πολιτική

    Λεβέντης: Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει με μαξιλαράκια και αποστάτες

    • NewsRoom


    Με επίθεση στους «αποστάτες» βουλευτές που εγκατέλειψαν την Ένωση Κεντρώων αλλά και τα κόμματα που τους δέχθηκαν ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του Κόμματος Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης ενέταξε σε αυτή την κατηγορία και την κ. Παπακώστα.

    «Τέσσερις βουλευτές που εξελέγησαν με την Ενωση Κεντρώων είναι σήμερα σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με λίστα με το ψηφοδέλτιο της Ε.Κ. Μικρότερο αδίκημα έκαναν οι αποστάτες και μεγαλύτερο τα κόμματα που τους απεδέχθησαν. Αν Σακελλαρίδης και Κατριβάνου είχαν ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία η κυβέρνηση θα είχε πέσει από το 2016», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι πολίτες με ρωτάνε, γιατί δεν πρόσεξα ποιους έβαλα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Για την Παπακώστα ήταν απρόσεκτος ο Μητσοτάκης; Το ’65 ήταν διεφθαρμένο το σύστημα και έγινε αποστασία και έριξαν την κυβέρνηση. Αποστάτης είναι ένας που βγαίνει με ένα κόμμα και δεν τιμά την ψήφο που πήρε».

    Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε την Κυβέρνηση πως η κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών με «με μαξιλαράκια και αποστάτες» δεν θα έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση.

    Προειδοποίησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με «μαξιλαράκια» και αποστάτες δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση. «Υπερασπίζεστε τον Έλληνα και πουλάτε την Μακεδονία; Μπράβο σας. Αν τολμήσετε να κάνετε ψηφοφορία δι’ αυτού του τρόπου, δηλαδή δύο από το ένα κόμμα, άλλους τέσσερις αποστάτες, να ξέρετε ότι ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιου είδους νομοσχέδια. Δεν θα το καταπιεί ο λαός. Μπορεί να γελάτε τώρα. Πολλές φορές γελάει όποιος έχει αναισθησία. Η ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματα όσους εκχωρήσουν τη Μακεδονία. Δεν θα αποδεχθεί ο λαός. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή είναι η αποστολή της επόμενης Βουλής» είπε ο κ. Λεβέντης.

    Ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα αφήσει για την επόμενη την κύρωση της συμφωνίας, προσθέτοντας τότε ότι «θα έχουμε το ξεβράκωμα και την κωλοτούμπα» των επόμενων.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε ως «ελεημοσύνη» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Θεωρεί η κυβέρνηση πως τα μέτρα που λαμβάνει είναι μέτρα ανακούφισης. Το να δίνουμε ελεημοσύνη δεν συνιστά οικονομική πολιτική. Γδέρνατε επι οκτώ χρόνια τον λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Εμείς ψηφίζουμε κάποια μέτρα. Μην το λαμβάνετε αυτό ως πολιτική συναίνεση», ανέφερε για την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, εκφράζοντας ωστόσο τη διαφωνία του με την επιστροφή αναδρομικών ποσών σε ειδικά μισθολόγια.  «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τα συσσίτια της εκκλησίας, που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ποιοι έχουν προτεραιότητα για τις ελεημοσύνες σας; Αυτοί ή οι δικαστές;», εξήγησε.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή δανείων και σεισάχθεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H «μάχη» του προϋπολογισμού: Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία



    ΣΧΟΛΙΑ