• Πολιτική

    Χάος στη Γάζα: Τουλάχιστον 52 νεκροί Παλαιστίνιοι λίγο πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

    • NewsRoom


    Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 52 Παλαιστινίους, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα -με τον αριθμό να μεγαλώνει- , σήμερα Δευτέρα στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας, τουλάχιστον 918 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 448 από αυτούς από πραγματικά πυρά.

    Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

    Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί στο φράχτη της Γάζας βρίσκονται 35.000 διαδηλωτές Παλαιστίνιοι.  584 Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Γάζας, ενώ οι υπόλοιποι διακομήσθηκαν σε τοπικές κλινικές. 11 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 39 τραυματίστηκαν σοβαρά και 411 έχουν υποστεί μέτρια τραύματα.

    Σημειώνεται ότι σήμερα 14 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας που συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για την 70στή επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

    Σύμφωνα με την έκθεση, 320 διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία από την εισπνοή δακρυγόνων, 64 από μίνι εκρηκτικά τύπου shrapnel και 83 υπέστησαν αμβλεία τραύματα. Τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες με καουτσούκ. 118 εκ των τραυμάτων είναι στο άνω μέρος του σώματος.

     

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σειρήνες πολέμου στη Μ.Ανατολή: Ιρακινές ρουκέτες κατά Ισραηλινών – Η απάντηση του Τελ Αβίβ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απογοήτευση στην Ευρώπη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν – Πανηγυρίζει το Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ