• Πολιτική

    Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας, θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα

    • NewsRoom
    ΕΕ: Ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 560 εκατ. ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Στο πλευρό της Ελλάδας κατά της Τουρκικής προκλητικότητας τάχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποιώντας πως η ΕΕ θα στείλει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

    Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε σε ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Είμαστε με σθένος στο πλευρό σας, είναι απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, θα δώσουμε σαφές μήνυμα στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Η δήλωσε έγινε κατά την πρώτη Διάσκεψη Κορυφής των προέδρων των Κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, στο ευρωπαϊκό και τα εθνικά κοινοβούλια, για τη νέα νομοθετική περίοδο, που διοργάνωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Την ίδια ώρα ο νέος ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Γιοσέπ Μπορέλ για θέματα Γιοζέπ Μπορέλ, ανέφερε πως οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο «εγείρουν σοβαρές ανησυχίες», ενώ προσέθεσε ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν μελετούν το έγγραφο της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε ευρύτατη στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ