• Πολιτική

    Οργή Τραμπ για Κίνα και Τζερόμ Πάουελ – Ανακοινώνει νέα «απάντηση στο Πεκίνο» εντός της ημέρας

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Τα αντίποινα της Κίνας, η οποία ανακοίνωσε νέους δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές, αλλά και η ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάσκον Χολ εξόργισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα με ανάρτησή του στο αγαπημένο του Twitter διερωτήθηκε δημόσια «ποιος είναι μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ, ο ο Τζ. Πάουελ ή ο πρόεδρος Σι;»

    Μάλιστα, ο Τραμπ προανήγγειλε πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στα αντίποινα τις Κίνας εντός της ημέρας!

    Ο Τραμπ ανέφερε για το θέμα της Κίνας τα εξής:

    «Η χώρα μας έχανε, ηλιθιωδώς, τρισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα για πολλά χρόνια. Έκλεβαν την πνευματική μας ιδιοκτησία με ρυθμό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και θέλουν να συνεχίσουν. Δεν θα το επιτρέψω να συμβεί! Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και, ειλικρινά, θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς εκείνους. Τα τεράστια ποσά χρήματος που έκλεβε η Κίνα από τις ΗΠΑ, χρόνο με το χρόνο, για δεκαετίες, πρέπει να σταματήσουν και θα σταματήσουν. Οι σπουδαίες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν επομένως κληθεί να αρχίσουν άμεσα να αναζητούν εναλλακτικές έναντι της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής τους στο ΣΠΙΤΙ και της παραγωγής των προϊόντων τους στις ΗΠΑ. Θα απαντήσω στους δασμούς της Κίνας το απόγευμα. Αυτή είναι μια ΣΠΟΥΔΑΙΑ ευκαιρία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, καλώς, όλες τις εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των Fed Ex, Amazon, UPS και του Ταχυδρομείου να ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ όλες της παραδόσεις Φαιντανύλης από την Κίνα (ή από οπουδήποτε αλλού). Η Φαιντανύλη σκοτώνει 100.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο. Ο Πρόεδρος Xi είπε ότι αυτό θα σταματούσε -δεν σταμάτησε. Η οικονομίας μας, χάρη στα κέρδη μας τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη από την κινεζική. Και έτσι θα τη διατηρήσουμε!»

    Όσον αφορά τον επικεφαλής της Fed ο Τραμπ ανέφερε οργισμένος πως  “ως συνήθως, η Fed δεν έκανε τίποτα. Είναι απίστευτο ότι «μιλάνε» χωρίς να ξέρουν ή χωρίς να ρωτούν τι θα κάνω, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα».

    «Η μοναδική μου ερώτηση είναι, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Τζέι Πάουελ ή ο πρόεδρος Σι;», συνέχισε.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει κάτι που θα επηρεάσει το δολάριο και τη Fed, όμως δεν είναι σαφές τι θα είναι αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ