• Πολιτική

    Opinion Poll: Κυριαρχία Μητσοτάκη εν μέσω «Μήδειας» και αποκαλύψεων για Λιγνάδη

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Προβάδισμα 17,1 μονάδων δίνει στην ΝΔ το βαρόμετρο της Opinion Poll, ενώ σε υψηλά ποσοστά κινούνται οι επιδόσεις της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η έρευνα έγινε την περίοδο από 15 έως19 Φεβρουαρίου, δηλαδή τις ημέρες της κακοκαιρίας «Μήδεια», αλλά και διάστημα κατά το οποίο κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου.

    Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, η ΝΔ να προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται.

    Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1% με την ΝΔ να είναι στο 37,3% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ (17,3% τον Ιανουάριο).

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, σε ό,τι αφορά την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

    Πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός με αποδοχή της τάξης του 58,4%, ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

    Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου με το 78,9% όσων αυτοπροσδιορίζονται Κεντρώοι να θεωρούν θετικό το έργο του.

    Εξάλλου, ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού το 57%, ενώ η δημοφιλία του βρίσκεται 58.4%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Opinion Poll: Με 17,3% προηγείται η ΝΔ στην Αττική – Οι δημοφιλέστεροι «γαλάζιοι» βουλευτές

    Συνεδριάζει το υπουργικό: Αλλάζουν όλα στην επιμέλεια παιδιών – Στο τραπέζι και η τηλεργασία στο Δημόσιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ