• Πολιτική

    Ομιλία Ζελένσκι στη βουλή – Ποιος θα εξηγήσει στο παγκόσμιο κοινό το αίτημα του Βελόπουλου, την διαμαρτυρία Βαρουφάκη και τις δηλώσεις Τσίπρα;

    Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ώρες πριν από την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική βουλή κι ενώ ο πολιτισμένος κόσμος βρίσκεται ακόμα σε σοκ για όσα φρικιαστικά ανακαλύφθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, με τις ευρωπαϊκές χώρες να αντιδρούν για τη σφαγή αμάχων με μαζικές απελάσεις διπλωματών της Μόσχας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος , πρώην ΥΠΕΞ των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ… προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση της να κηρύξει ανεπιθύμητους 12 Ρώσους διπλωμάτες.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – δήλωσε ο πρώην υπουργός – πήρε μέτρα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδας όταν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση της Βιέννης, όχι όμως αδιακρίτως – στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πρωτοβουλίας πολλών πρόθυμων χωρών- και κατά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».

    Ο κ. Κατρούγκαλος στόχευσε να διαχωρίσει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ από της κυβέρνησης, ώστε να μην τον συμπεριλάβει το Κρεμλίνο σε αυτούς που απείλησε ότι θα …τιμωρήσει για τις απελάσεις.

    Ακολούθησε στην ουσία την τακτική του Προέδρου του κόμματος του. Ο Αλέξης Τσίπρας, που χθες κατήγγειλε τον Μητσοτάκη γιατί έστειλε πολεμική βοήθεια στην Ουκρανία για να γίνει αρεστός στη Δύση, στις 29 Μαρτίου, μετά την πρόσκληση πρωθυπουργού στον Ζελένσκι, έκανε το εξής tweet:

    «Όπως μίλησε για τη διχοτόμηση του Βερολίνου στη Γερμανία, όπως μίλησε για τον Τσώρτσιλ στη Βρετανία, ελπίζω ότι, μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα δώσει και ένα μήνυμα για την ευρωπαϊκή χώρα που εδώ και 48 χρόνια βιώνει την τουρκική εισβολή και κατοχή».

    Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Τσίπρας εννοούσε την Κύπρο. Έκανε την σχετική αναφορά διότι οι Έλληνες «φιλορώσοι» κατηγορούν τον Ζελένσκι ως … «άνθρωπο των Τούρκων».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, εξέθεσε τον Πρόεδρο μιας χώρας που δέχεται παράνομη και βάρβαρη εισβολή, για να κρατήσει ίσες αποστάσεις, μη δυσαρεστήσει τη Μόσχα και, κυρίως, την εκλογική του πελατεία, που πιστεύει για τον Ζελένσκι αυτά που λέει ο Πούτιν.

    Κάτι τέτοια μας βάζουν σε σκέψεις. Για την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και τις ευθύνες πολιτικών κομμάτων , που είναι ιστορικές σ΄ αυτή την συγκυρία και καταγράφονται.

    Αυτή την στιγμή που διεθνώς έχει αφυπνιστεί η δημοκρατική Δύση κόντρα στον αναθεωρητισμό και το χτύπημα στην Δημοκρατία κάποιοι κρύβονται, στηρίζουν ανοικτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ή αρχίζουν τα ναι μεν αλλά θολώνοντας το μήνυμα.

    Το ΚΚΕ δεν θα είναι στη βουλή. Καλύτερα. Διότι δεν θα ήταν ωραίο να πεταχτεί κανείς  ζητώντας από τον Ζελένσκι να πει για τους Nαζί του Αζόφ, ή να του θυμίσει ότι είναι ένα έθνος με τους Ρώσους και απλώς έχουν υποστεί «διοικητικό διαχωρισμό». Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε το κόμμα, η αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη στον Ζελένσκι. Μπορεί ο λαός της Ουκρανίας να στηρίζει τον Ζελένσκι, αλλά όχι και το ΚΚΕ που στηρίζει μόνο τον λαό της Ουκρανίας.

    Η «Ελληνική Λύση» δεν θα είναι, επίσης, στη βουλή γιατί ο κ. Βελόπουλος δεν μπορεί να … κάνει ερωτήσεις στον Ζελένσκι ! Και μη χειρότερα δηλαδή… Έπρεπε ο Ζελένσκι , από κανένα καταφύγιο που θα’ ναι χωμένος,  να απαντήσει στον Βελόπουλο για τα σχέδια των illuminati κατά της Ορθοδοξίας.

    Το ΜέΡA25 θα εκπροσωπηθεί μέσω ενός βουλευτή γιατί ο Βαρουφάκης θεωρεί ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας … μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε χώρο μονολόγου και όχι διαλόγου! «Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου  – λέει- απαιτούσε, κατ’ ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση…».

    Υπάρχουν πάντως στιγμές στην πορεία μιας χώρας, στην ζωή κάθε πολίτη για τις οποίες δεν μπορεί να είναι και υπερήφανος κανείς. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχυσε αίμα για να ανεξαρτητοποιηθεί, για να αποκτήσει την σημερινή της υπόσταση. Στάθηκε πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας, πάλεψε ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό. Ποιο είναι το ιστορικό αποτύπωμα όλων αυτών;

    Η «ισορροπία», η σιωπή απέναντι σε ωμά εγκλήματα, ή η ανοχή των πολεμικών πράξεων ενός αυταρχικού αρχηγού κράτους, που καταλύοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και έννομης τάξης εισβάλει σε μια χώρα, αμφισβητώντας ακόμα και τη υπόστασή της και ισοπεδώνοντας την μια πόλη μετά την άλλη;

    Την Πέμπτη πάντως, και καθώς οι ομιλίες του Ζελένσκι έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό, τα δελτία ειδήσεων θα δείχνουν τα άδεια έδρανα, σημειώνοντας την απουσία των τριών κομμάτων. Και δεν θα μπορεί κανείς να εξηγήσει στους ξένους ποιο ήταν αλήθεια το …αίτημα του Βελόπουλου και τί ακριβώς κατήγγειλε ο Βαρουφάκης!

    Διαβάστε επίσης:

    Τσίπρας: Κάθετη διαφωνία με την στρατηγική Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική στην ουκρανική κρίση

    Οικονόμου σε Κατρούγκαλο για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Παραμένετε επηρεασμένοι από τον Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ