• Πολιτική

    Χωρίς απόφαση η πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου – Υπέρ της εξόδου οι περισσότεροι

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου

    Έφη Αχτσιόγλου


    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πανελλήνια συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, όπου κατά πλειοψηφία η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που τοποθετήθηκαν τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

    Η κοινή αίσθηση που αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν ήταν αυτή της πίεσης για αποχώρηση από τα μέλη-συμμετέχοντες.

    Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για διχαστικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο σημείωσε πως «θα ζυγίσουμε καλά όλα τα δεδομένα πριν τις οριστικές αποφάσεις μας, δεν θα μας επιβάλλουν εξωγενείς παράγοντες το τι θα πράξουμε».

    Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο» – έχοντας ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι δεν μπορούν να μείνουν και να συνεργαστούν με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Λόγω των αντιδράσεων, ο κ. Ηλιόπουλος επανήλθε λίγες ώρες αργότερα και εδώ την απάντησή του με ανάρτησή του σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

    «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά.Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα.Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις και να απαντάς στην πολιτική με προσωπικές επιθέσεις

    ΝΔ: Συνεδριάζει της Δευτέρα η Πολιτική Επιτροπή για την εκλογή Γραμματέα

    Αυγέρη για ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε ποτάμι με δύο όχθες που θέλει γέφυρα»



    ΣΧΟΛΙΑ