• Πολιτική

    Ολικό λίφτινγκ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Ποιοι νέοι θα είναι σε εκλόγιμη θέση

    Κυριάκος Πιερρακάκης - Ντόρα Μπακογιάννης - Θεόδωρος Σκυλακάκης - Τάκης Θεοδωρικάκος - Ματίνα Παγώνη - Γιώργος Γεραπετρίτης (ΝΔ)

    Κυριάκος Πιερρακάκης – Ντόρα Μπακογιάννης – Θεόδωρος Σκυλακάκης – Τάκης Θεοδωρικάκος – Ματίνα Παγώνη – Γιώργος Γεραπετρίτης


    Σε μεγάλες αλλαγές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αποφασίσει να αδειάσει ολοκληρωτικά από τα ονόματα του 2019 το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο προφανώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τις φιλοδοξίες πολλών. Ζήτημα να μείνει μόνο ένας από αυτούς που υπάρχουν σήμερα, επιμένουν οι πληροφορίες.

    Στελέχη από τη βάση της ΝΔ, που σηματοδοτούν την ενότητα και τη συνέχεια της παράταξης, εξωκοινοβουλευτικοί και πρόσωπα που θα λειτουργούν και ως σύμβολο «διεύρυνσης» (θα σηματοδοτούν, κοινώς, τον κεντρώο προσανατολισμό) αφορούν τις ζυμώσεις που εξελίσσονται παρασκηνιακά από τα αρμόδια στελέχη σε Μαξίμου, ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις προσώπων.

    Μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αποκαλυπτήρια για έναν νυν βουλευτή Επικρατείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος δεν θα συμπεριληφθεί εκ νέου στο ίδιο ψηφοδέλτιο και επίσημα είδε το πράσινο φως για την προεκλογική εκστρατεία του στον Νότιο τομέα Αθηνών. Δεν έχει κάνει το ίδιο για τον στενό συνεργάτη του στο Μαξίμου, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται σίγουρα σε εκλόγιμη θέση, ενώ συζητείται έντονα το όνομα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη αν τελικώς δεν κατέβει στην Β’ Πειραιά.

    Ως φαβορί εμφανίζεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης προκειμένου στην προεκλογική περίοδο να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον οποίον θα πρέπει να αφήσει ο Γιάννης Οικονόμου για να επιδιώξει την επανεκλογή του στη Φθιώτιδα. Ο κ. Πιερρακάκης αναμένεται να αφήσει μια θέση κενή για διεκδίκηση και νέες καραμπόλες στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας (Α’ Αθήνας) για την οποία έχει κάνει «μετρήσεις» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το όνομα του πρώην Επιτρόπου, ωστόσο, συζητείται και για το Επικρατείας…

    Εκτός του ψηφοδελτίου θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (επικεφαλής σήμερα στο ψηφοδέλτιο) Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος δεν προτίθεται να κυνηγήσει τον σταυρό και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Χρήστος Ταραντίλης, που δεν προκαλεί σχετικές συζητήσεις, τηρώντας μετριοπαθή στάση έστω για τις δικές του προθέσεις ακόμα και σε τακτικούς συνομιλητές του.

    «Παρών» είναι εδώ και έναν μήνα, έπειτα από τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου, και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει εκεί και δεν θα πέσει τελικά στη μάχη ούτε της Α’ Αθήνας ούτε της Ηλείας (τόπο καταγωγής του) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με ισχυρό ρόλο στο μεγάλο στοίχημα του «Ελλάδα 2.0» (Ταμείο Ανάκαμψης) Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρίξει βάρος και στις μη εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας για την εκπομπή συγκεκριμένων μηνυμάτων επόμενης μέρας, ενώ στην εξίσωση προστίθενται για πρώτη φορά και οι Έλληνες του εξωτερικού με αντίστοιχες βολιδοσκοπήσεις σε ΗΠΑ αλλά περισσότερο – λένε οι πληροφορίες – στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Πού το πάει ο Πούτιν; Πάμε για ενεργειακό πόλεμο που θα διαρκέσει όλο το 2022;

    Χατζηδάκης: Eξι ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία



    ΣΧΟΛΙΑ