• Πολιτική

    Ο Τζανακόπουλος ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια στο ΑΠΘ στον πρύτανη

    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

    Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


    Στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για τα έκτροπα των τελευταίων –και όχι μόνο– ημερών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «φθηνές προβοκάτσιες» και «στημένη ένταση» από την κυβέρνηση. Και το πρωί της Τετάρτης, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνέχισε το δριμύ κατηγορώ κατά πάντων: κατά της κυβέρνησης, κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου αλλά και της Αστυνομίας για όσα εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη ημέρα μέσα και έξω από τον χώρο του Ιδρύματος.

    Στο σχόλιό του, μάλιστα, αμφισβήτησε ανοιχτά την καταγγελλόμενη παρουσία εξωπανεπιστημιακών ανάμεσα στους «μπαχαλάκηδες» που αντιδρούν –ακόμη και με βαριοπούλες– στον τερματισμό της κατάληψης στο Βιολογικό, καταστρέφοντας δημόσια περιουσία, ενώ στην επιχειρηματολογία του ενέταξε και φράσεις όπως «ξέρετε πώς λειτουργούν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια».

    «Εσείς πού το ξέρετε ότι δεν είναι φοιτητές όλοι;», «ποιες ήταν οι καταστροφές;» ρώτησε τους δημοσιογράφους της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ, όταν τον κάλεσαν να αποδοκιμάσει τις ασχήμιες στο Βιολογικό, όπου η υπό διαμόρφωση βιβλιοθήκη της Σχολής καταστράφηκε από αγνώστους το Σαββατοκύριακο.

    Στην παρατήρηση ότι στον συγκεκριμένο χώρο τερματίστηκε μία κατάληψη 34 ετών, αντέδρασε λέγοντας: «Ξέρετε πώς λειτουργούν οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Έρχονται και φεύγουν».

    Επίθεση στον Πρύτανη

    O κ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητείας του να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο Αριστοτέλειο».

    «Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα», επέμεινε για να συμπληρώσει:

    «Οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες, και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο».

    Διαβάστε επίσης:

    Σχέδια εκτεταμένης προβοκάτσιας από αστυνομία και ακροδεξιούς καθηγητές είδε ο Φίλης στο ΑΠΘ

    ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Καταδικάζουμε την κρατική βία στα Πανεπιστήμια

    ΝΔ για βανδαλισμό ΑΠΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έβγαλε μιλιά, ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους καταστροφείς



    ΣΧΟΛΙΑ