• Πολιτική

    ΝΔ για βανδαλισμό ΑΠΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έβγαλε μιλιά, ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους καταστροφείς

    • NewsRoom
    Σημαίες της Νέας Δημοκρατίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ


    Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις εικόνες από το ΑΠΘ και τον χώρο όπου κατασκευάζονταν η βιβλιοθήκη, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι ενώ κάνει δηλώσεις για τα πάντα “δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια”.

    Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “καλύπτει τους καταστροφείς”, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη “να βάλει τέλος στην ανομία”.

    “Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιδρομή των μπαχαλάκηδων με βαριοπούλες και την καταστροφή του χώρου όπου κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, βγήκε σήμερα δια της νεολαίας του να καταγγείλει την αστυνομία, που είναι εκεί προκειμένου να προστατέψει το χώρο και να τον αποδώσει στις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές. Ο κ.Τσίπρας που κάνει δηλώσεις για τα πάντα, δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν, τα ίδια τα ελληνικά πανεπιστήμια” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταλήγει:

    “Είναι ντροπή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και να συνδράμει τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ ώστε ο χώρος που με το «έτσι θέλω» βρισκόταν υπό κατάληψη επι 34 χρόνια, να γίνει χώρος μόρφωσης και πολιτισμού”.

    Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία. Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική», αναφέρει απαντώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

    «Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση. Πριν να είναι αργά», καταλήγει.

    Νωρίτερα, πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε, με μεγάλη καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις, τους βανδαλισμούς που είχαν σημειωθεί το Σάββατο, σπεύδοντας πάντως να δικαιολογήσει ξανά τους καταστροφείς, καθώς έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση και την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

    ΝΔ: Όχι μόνο ντροπή, αλλά και συνενοχή

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε αλλά τελικά έβγαλε ανακοίνωση για τους μπαχαλάκηδες με τις βαριοπούλες που κατέστρεψαν τη βιβλιοθήκη που κατασκευαζόταν στο ΑΠΘ», επισημαίνει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    Και επισημαίνει: «Όχι φυσικά για να τους καταγγείλει αλλά για να τους καλύψει πλήρως. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ντροπή, είναι συνενοχή!».

    Οι βανδαλισμοί στο ΑΠΘ

    Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες στο πανεπιστήμιο για την δημιουργία βιβλιοθήκης γίνονται σε χώρο ο οποίος επί τρεις δεκαετίες βρισκόταν υπό κατάληψη. Η κατάληψη έληξε το 2022, μετά από επέμβαση της αστυνομίας, με τον χώρο να αποδίδεται ξανά στο ΑΠΘ.

    Η έναρξη των εργασιών για την μετατροπή του χώρου σε βιβλιοθήκη προκάλεσαν την αντίδραση των αντιεξουσιαστών. Η ένταση είχε αυξηθεί μάλιστα λόγο της παρουσίας της αστυνομίας στον χώρο, προκειμένου οι εργασίες να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν κανονικά.

    Τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, ενώ ο χώρος δεν φυλασσόταν, ομάδα ατόμων που αντιδρούν στην διάλυση της κατάληψης και της επιστροφής του χώρου στο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές, εισέβαλαν και διέλυσαν με βαριοπούλες ότι είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε. Τα συνεργεία ξεκίνησαν την Τρίτη να απομακρύνουν τα συντρίμμια, υπό την προστασία ξανά των ΜΑΤ.

    Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε νέα ένταση, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν πέτρες προς τον χώρο της βιβλιοθήκης και τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.

    Αργότερα μέσα στην ημέρα, ομάδα αναρχικών εισέβαλε στους χώρους της διοίκησης του ΑΠΘ, προκειμένου να διακόψει με τη βία τη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τους βανδαλισμούς του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στους χώρους, αλλά και να υπάρχει νέα ένταση με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε νέες συλλήψεις

    Διαβάστε επίσης:

    Εικόνες καταστροφής στο ΑΠΘ: Γκρέμισαν με βαριοπούλες το Βιολογικό – Εκεί που κατασκευαζόταν η βιβλιοθήκη

    Επεισόδια στο ΑΠΘ: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και φοιτητές – Τρεις συλλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ