• Πολιτική

    Ο Τραμπ κόβει τη χαρά των επενδυτών – «Fake news» τα δημοσιεύματα της WSJ για τους δασμούς

    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Τα «φτερά» των επενδυτών βάλθηκε να «κόψει» ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έσπευσε με ανάρτησή του στο Twitter να διαψεύσει τα χθεισιόδοξα δημοσιεύματα των αμερικανικών οικονομικών ΜΜΕ για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που με ανάρτησή του την Πέμπτη είχε δηλώσει ο ίδιος πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, άλλαξε για μια ακόμα φορά θέση την Παρασκευή, καθώς χαρακτήρισε «fake news» τα χθεσινά δημοσιεύματα.

    Ο Τραμπ αναφέρθηκε ειδικά στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, τονίζοντας ιδιαίτερα το μέρος που αφορούσε την πρόθεση για αναστολή των δασμών, που είναι προγραμματισμένοι να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το δημοσίευμα της WSJ ανέφερε πως οι ΗΠΑ πρότεινε να μειωθούν και οι ήδη επιβληθέντες δασμοί  σε εισαγωγές ύψους 360 δισ. δολαρίων κατά 50%.

    «Το δημοσίευμα της WSJ είναι εντελώς λάθος, ειδικά το κομμάτι σχετικά με τους δασμούς. Ψευδείς ειδήσεις. Οφείλουν να βρουν καλύτερη πηγή», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, προκαλώντας νέα αναστάτωση στις διεθνείς αγορές.

    Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διέψευσε τις πληροφορίες του Bloomberg για κατ΄αρχήν συμφωνία.  Όπως ήταν λογικό, ωστόσο, η Wall Street προσπαθεί να αξιολογήσει τις αντικρουόμενες αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου. Έτσι αυτή την ώρα, ο Dow Jones κινείται με ήπια άνοδο 0,35% στις 28.231,70 μονάδες, ο  S&P 500 με άνοδο 0,38% στις 3.180,66 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,49% στις 8.759,97 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ