• Πολιτική

    Ο πρέσβης του Ισραήλ έλαβε εντολή να εγκαταλείψει την Τουρκία

    • NewsRoom
    Τουρκία


    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έστειλε εντολή στον Ισραηλινό πρέσβη να εγκαταλείψει την Τουρκία ως αντίποινα για την σφαγή των δεκάδων Παλαιστινίων στη Γάζα.

    Η αντίδραση της Τουρκίας έρχεται έπειτα από τον απολογισμό των νεκρών στο χθεσινό μακελειό στη Γάζα με 61 νεκρούς. Πάνω από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, διαδηλώνοντας ενάντια στο άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, αλλά και για την ημέρα «μαύρης» επετείου, την Νάκμπα. Πάνω από 2.200 άτομα τραυματίστηκαν με τουλάχιστον 225 από αυτούς να είναι ανήλικοι.

    Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιτέθηκε σε Ισραήλ και Παλαιστίνη λέγοντας ότι και τα δύο κράτη φέρουν ίδιο μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή.

    Σε συνέχεια αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε πίσω στην Άγκυρα τους επιτετραμένους σε Ισραήλ και ΗΠΑ, για νέες εντολές, με αφορμή τις συγκρούσεις, που ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ τις χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».

    Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Ισραηλινός πρέσβης έλαβε εντολή να εγκαταλείψει την Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Αυτοάμυνα» χαρακτήρισε ο Νετανιάχου τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Τουρκίας σε ΗΠΑ για τη Γάζα: «Είστε συνεργοί στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος στη Γάζα: Τουλάχιστον 52 νεκροί Παλαιστίνιοι λίγο πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ



    ΣΧΟΛΙΑ