• Πολιτική

    Ο κύβος ερρίφθη… ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται: Αποχωρούν Αχτσιόγλου και «6+6», δημιουργείται νέα Κ.Ο.

    Στέφανος Κασσελάκης και Εφη Αχτσιόγλου

    Στέφανος Κασσελάκης και Εφη Αχτσιόγλου


    H πιο μεγάλη ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα έφτασε. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, θα δείξει και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ωστόσο προδιαγράφεται μαύρο.

    Ο λόγος; Η Εφη Αχτσιόγλου και η ομάδα των «6+6 φαίνεται ότι πήρε τις αποφάσεις της και θα αποχωρήσoyn από τον ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζοντας νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς έχουν βρεθεί οι 10 τουλάχιστον βουλευτές που χρειάζονται.

    Η αποχώρηση αναμένεται να ανακοινωθεί με δήλωση προτού συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία. Η ρήξη με τους νεοπροεδρικούς του κ. Κασσελάκη είναι οριστική και η νέα, πολύ μεγαλύτερη διάσπαση, είναι προ των πυλών.

    Εφόσον η αποχώρηση γίνει πριν την Πολιτική Γραμματεία, τότε στη συνεδρίαση δεν θα παρευρεθούν όσοι έχουν ήδη φύγει αλλά και όσοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

    Αν γίνει μετά τη συνεδρίαση τότε η «άδεια» Πολιτική Γραμματεία θα δείξει και αυτούς που θέτουν εαυτόν εκτός του κόμματος.

    Να θυμίσουμε ότι στην ΠΓ μετέχουν 7 βουλευτές, δηλαδή Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

    Να θυμίσουμε ότι τα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

    1.      ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

    2.      ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    3.      ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

    4.      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    5.      ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    6.      ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

    7.      ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

    8.      ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

    9.      ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    10. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

    11. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    12. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

    13. ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

    14. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

    15. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    16. ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    17. ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

    18. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

    19. ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

    20. ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

    21. ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    22. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    23. ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    24. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

    25. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

    26. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    27. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    28. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

    29. ΣΒΙΓΚΟΥ ΡΑΝΙΑ

    30. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    31. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

    32. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    33. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

    34. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    35. ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    36. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    37. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    38. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

    39. ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

    40. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

    41. ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

    42. ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

    Από τους 42 έχουν ήδη φύγει στελέχη όπως ο Π. Σκουρλέτης, ο Στ. Τζουμάκας ή ο Νίκος Φίλης, ενώ την Τετάρτη αποχώρησε και ο επικεφαλής του τομέα για τα Δικαιώματα, Πάνος Λάμπρου, παίρνοντας μαζί του πολλά προβεβλημένα στελέχη, πρώην υπουργούς και βουλευτές όπως η Βασιλική Κατριβάνου, η Αννέτα Καββαδία, η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Οι ηχηρές αποχωρήσεις δεκάδων στελεχών από τον τομέα Δικαιωμάτων, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, είναι προάγγελος των δραματικών εξελίξεων που αναμένεται να λάβουν χώρα τις επόμενες ώρες.

    Εκτός Κουμουνδούρου θα βρεθεί η Εφη Αχτσιόγλου με άλλους έξι βουλευτές, δηλαδή τους Χαρίτση, Ηλιόπουλο, Τζούφη, Φωτίου, Τζανακόπουλο, Σία Αναγνωστοπούλου, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται και στην Πολιτική Γραμματεία.

    Αλλοι δύο βουλευτές, οι κ. Τσακαλώτος και Π. Πέρκα της «Ομπρέλας» θα ενταχθούν στη νέα Κ.Ο. και αναζητείται ένας ή και περισσότεροι βουλευτές που θα συμπαραταχθούν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» ο αριθμός και τα πρόσωπα.

    Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
    Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Ακούγονται τα ονόματα των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) ή Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).

    Επικεφαλής της νέας ΚΟ θα είναι εκτός απροόπτου ο Αλέξης Χαρίτσης.

    Η επόμενη ημέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκης με λιγότερους από 35 βουλευτές, αλλά κανείς δεν γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα θα έχει αυτή τη μορφή η κοινοβουλευτική ομάδα κι αν θα υποχωρήσει κάτω από τους 32 ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση.

    Ο Στ. Κασσελάκης δείχνει αποφασισμένος να πάει κόντρα και τα μηνύματα που στέλνει είναι διχαστικά. Από τη Θεσσαλονίκη προχθές είπε: «Οσον αφορά την κυρία Αχτσιόγλου. Χθες είπα στο ραδιόφωνο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους οπότε θεωρώ ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό για εμένα είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

    Οι τελευταίες εξελίξεις

    Το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες στελέχη αποχώρησαν με κείμενα – φωτιά κατά του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα μορφή.

    Συγκεκριμένα, έφυγαν από το κόμμα 91 «δικαιωματιστές», 21 στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και 18 από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βόλου.

    Στο κείμενο των αποχωρησάντων «δικαιωματιστών» αναφέρεται ότι:

    «Όσες, όσοι και όσα υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το κόμμα αυτό δεν είναι πλέον το κοινό μας σπίτι, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ενταγμένο σε έναν σχηματισμό που κάθε μέρα μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο συντηρητικά και απομακρύνεται από το όραμα του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε…. Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια για να περιφρουρήσουμε την ιστορία μας και με μοναδική ατζέντα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από τους αγώνες, από τα κοινωνικά κινήματα και την υποχρέωση μας να βρισκόμαστε μαζί με τον “αθέατο κόσμο”, αυτόν τον κόσμο που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτές που εμφανίζονται σαν τη μοναδική αλήθεια, τον περιθωριοποιούν, τον κακοποιούν και τον εξαθλιώνουν καθημερινά».

    Στο κείμενο των στελεχών από τη Μαγνησία τονίζεται: ««Ο κ. Κασσελάκης, ως επαγγελλόμενος μεσσίας, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Καθημερινά αποδομεί βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιδίδεται με απίστευτη ταχύτητα σε μια βίαιη μετάλλαξή του. Προσέβαλε επανειλημμένα τις αξίες, την ιστορία και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζει προσωπικές απόψεις που απηχούν και ταυτίζονται με το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δίχως να βουλεύεται με τα όργανα του κόμματος».

    Διαβάστε επίσης:

    Τσακαλώτος: Παρομοιάζει τον Κασσελάκη με τον «Περίανδρο Πώποτα»

    ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν από το κόμμα Λάμπρου, Κατριβάνου, Καββαδία, Χριστοδουλοπούλου και δεκάδες στελέχη

    Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Βlack Friday



    ΣΧΟΛΙΑ