• Top Stories

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομόνοιας – Αποδοκιμασίες για την Όλγα Γεροβασίλη (video)

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά πολίτες, μετά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας


    Κοντά στους αστυνομικούς που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκαν χθες οι αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας.

    Ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε πως επισκέφθηκε το ΑΤ Ομονοίας για να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του «στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στοχοποιούνται πια καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία».

    « Δεσμεύομαι, για άλλη μια φορά, ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας» ανέφερε και πρόσθεσε:

    «Ένα σχόλιο ακόμα: Φαίνεται ότι έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως, για να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει.

    » Και αναρωτιέμαι τι περιμένουν κάποιοι, αν περιμένουν να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους. Και μιας και η κυρία Υπουργός είναι εδώ, ίσως είναι καλό να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα, τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο και τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου Πανεπιστημίου.

    » Οι Έλληνες πολίτες σήμερα, όχι μόνο εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές της Αθήνας, στην ελληνική περιφέρεια, αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο την επόμενη μέρα θα το κάνουμε πράξη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας για την «δολοφονική», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Δευτέρας, από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις συνάδελφοί τους, κάηκαν πέντε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και πέντε ΙΧ.

    «Αυτά που ζούμε μας κάνει να αναρωτιόμαστε πού ζούμε, στο κέντρο της Βαγδάτης ή στο κέντρο της Αθήνας; Η πολιτεία πρέπει να αποκτήσει σχέδιο καταπολέμησησης όλων αυτών των φαινομένων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Δημοσθένης Πάκος.

    Αποδοκιμασίες για την Γεροβασίλη

    Αντιμέτωπη με την οργή των αστυνομικών του ΑΤ Ομονοίας, το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση με βροχή από μολότοφ, βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. «Ντροπή σου» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μόλις την αντίκρισαν. «Έχετε και μούτρα και εμφανιζόσαστε! Ανίκανοι άνθρωποι! Επικίνδυνοι» ακούστηκε να φωνάζει ένας από τους συγκεντρωμένους.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας.

    Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά, μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός. Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταδρομική με μολότοφ στο ΑΤ Ομονοίας – 4 τραυματίες αστυνομικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καταπέλτης» ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών: Ανυπεράσπιστο το ΑΤ Ομονοίας



    ΣΧΟΛΙΑ