• Top Stories

    Ο καθένας λέει ό,τι θέλει – Και δεν φαίνεται να ενοχλείται κανείς (ούτε καν ο Καμμένος)

    τροπολογία


    Όχι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικούσε ποτέ με αξιώσεις τον τίτλο της πιο οργανωμένης και συνεκτικής κυβέρνησης στον κόσμο, αλλά το μπάχαλο που συμβαίνει το τελευταίο 48ωρο, με τις ατυχείς δηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμό πολυβόλου, δεν έχει προηγούμενο,

    Η δήλωση του Δημήτρη Μάρδα το πρωί της Κυριακής περί… προσφύγων-επενδυτών ήταν το πρώτο «χτύπημα» – αν και ο υφυπουργός Εξωτερικών είναι «σεσημασμένος» για ατυχείς δηλώσεις, μια και δεν ξεχνάμε τα όσα είχε πει πρόσφατα περί… πολέμου με την Τουρκία. Μάλιστα, παρά την κατακραυγή και το «άδειασμα» ακόμα και από στελέχη της κυβέρνησης, ο Δ, Μάρδας επέμεινε στη δήλωση αυτή και τη Δευτέρα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για πλούσιους πρόσφυγες-επιχειρηματίες που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν σε ασφαλή χώρα.

    Όμως χθες είχαμε και ένα ακόμα «κρούσμα»: αυτό του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα να δεχθεί ως επίσημη ονομασία για την ΠΓΔΜ τον «σκέτο» προσδιορισμό «Μακεδονία»!

    Μάλιστα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση αυτή, ο κ. Μπαλαούρας με διευκρινιστική του δήλωση έκανε λόγο για απομόνωση φράσεών του, όμως στην ουσία επιβεβαίωσε ο ίδιος πως πράγματι είπε τα όσα του καταλογίζονται, και συγκεκριμένα: «Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: “Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν”».

    Και μπορεί επισήμως να μην υπάρχει καταδίκη των δηλώσεων αυτών από την πλευρά της κυβέρνησης, ωστόσο διαρροές από το Μαξίμου αναφέρουν πως πρόκειται για δηλώσεις που αποκλίνουν από τις κυβερνητικές θέσεις για την ονομασία της γειτονικής χώρας, δηλαδή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων.

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν εξάλλου για την περίπτωση Μάρδα πως ο υφυπουργός εκφράζει προσωπικές του απόψεις και δεν εντάσσονται στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

    Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η… εκκωφαντική σιωπή του Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις Μπαλαούρα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την «ανταρσία» του προέδρου των ΑΝΕΛ για μία (εκ παραδρομής, κατά τον ίδιο) αναφορά του Γιάννη Μουζάλα στη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία». Δεν άκουσε ο υπουργός Άμυνας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά κάνει… την πάπια αυτή τη φορά;

    Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι αυτό το αλαλούμ δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει από το Μαξίμου να… τραβήξουν το αυτί ορισμένων, ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει, όπως θέλει – εδώ δε μιλάμε πια για πολυφωνία, αλλά για αλαλούμ, το οποίο μόνο σύγχυση προκαλεί στους πολίτες, που βλέπουν την κυβέρνηση να μην μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό της…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ποιος είναι ο μεγιστάνας Mikhail Gutseriev που όλος ο πλανήτης μιλάει για αυτόν



    ΣΧΟΛΙΑ