Πολιτική

Ο Διονύσης Τσακνής καταγγέλλει σκάνδαλο σε «Δημόσιο Οργανισμό»: «Αυτό δεν είναι ήθος Αριστερό»

  • NewsRoom
Τσακνής

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής


Για «επερχόμενο σκάνδαλο» και για «ηθική κατάπτωση» σε Δημόσιο οργανισμό κάνει  λόγο ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος με ανάρτησή του αφήνει σαφέστατες αιχμές εναντίον ανωτάτων στελεχών του εν λόγω φορέα.

Αν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ δεν αναφέρει το όνομα, από τα συμφραζόμενα φαίνεται πως η καταγγελία του αφορά τη Δημόσια Τηλεόραση και τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο («κύριος Κ.» όπως τον αναφέρει).

Μάλιστα, ο κ. Τσακνής στρέφεται και ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση, επισημαίνοντας «η σιωπή είναι συνενοχή».

Διαβάστε το κείμενο της ανάρτησης του κ. Τσακνή:

«Τα ΑΝΘΗ του κακού: QUIZ για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ

Αξίζει νομίζω τον κόπο να σας πω μια ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, τόσα χρόνια με τα τραγούδια μου, αυτό ακριβώς κάνω.

Υπάρχει ένας Δημόσιος Οργανισμός, στον οποίον αναλαμβάνει ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κύριος Κ. (ουδεμία σχέση βέβαια με τον Καφκικό ήρωα). Η πρώτη «δουλειά» του κυρίου Κ., είναι να δημιουργήσει μια διευθυντική θέση που δεν υπήρχε έως τότε (Διευθυντής Γραφείου Διευθύνοντος!!!) και να διορίσει εκεί τον κύριο Τ. Ουδέν μεμπτόν θα πει κανείς, αν και για τις εποχές που ζούμε ένας επιπλέον διευθυντικός μισθός, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του εν λόγω Οργανισμού.

Ας πούμε (και το λέμε) ότι η μητέρα του άρτι διορισθέντος κυρίου Τ. (και φίλη -παλαιόθεν- του κυρίου Κ.) είναι προμηθευτής γενικώς, του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα. 

Καταθέτει λοιπόν, η κυρία Τ., μια υπερκοστολογημένη προσφορά για να κάνει κάτι που έως πέρυσι γινόταν εσωτερικά στον Οργανισμό (με το ένα εικοστό της προσφοράς της κυρίας Τ.) Αντί, λοιπόν, τόσον ο γιος της, (κύριος Τ.) όσον και ο Διευθύνων Σύμβουλος (κύριος Κ.) να την αποτρέψουν, λόγω ενός προφανούς ηθικού -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- σκανδάλου, δίνουν επί μήνες τη μάχη στο ΔΣ για να αναθέσουν την προμήθεια στην ως άνω κυρία (μαμά Τ. – φίλη Κ.) συνεπικουρούμενοι και από την ψήφο του προέδρου του εν λόγω Οργανισμού.

Αυτό στα απλά ελληνικά της πιάτσας, λέγεται, ή «κάποιος τα παίρνει» ή «κάποιος τα δίνει σε …ημετέρους» (λέγε με φίλη και μαμά).

Διονύσης Τσακνής
Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος ΕΡΤ

Πριν λίγες μέρες, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ, όπου δύο μέλη του -και προς τιμήν τους- διαφώνησαν, ακούστηκε το γνωστό «επιχείρημα» που εκστόμισε κάποτε, ένας πολιτικός του παρελθόντος, πως ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. 

Ο οργανισμός αυτός ελέγχεται σε καθημερινή βάση από το εποπτεύον Υπουργείο, η ηγεσία του οποίου (διά του Γενικού Γραμματέα, αλλά και άλλων αξιωματούχων) είχε ενημερωθεί δεόντως για το επερχόμενο σκάνδαλο. Σιωπή…

ΌΧΙ, αυτό δεν είναι ήθος Αριστερό. Αυτό είναι ηθική κατάπτωση, που η σημερινή κυβέρνηση θα όφειλε και θα έπρεπε να πολεμάει όπου και όταν τη συναντά. Διότι πού το διάβασα να δεις… και η σιωπή λέει, είναι συνενοχή.

Και επειδή «κουσκανλόια» (Καρδιτσιώτικη έκφραση του «ακούστηκαν λόγια») ότι και άλλες, επερχόμενες προμήθειες του Οργανισμού, έχουν αντίστοιχο χαρακτήρα και προέλευση, αισθάνθηκα την ανάγκη να σας διηγηθώ αυτήν τη… δακρύβρεχτη ιστορία.

Το quiz, απευθύνεται στους μειοψηφήσαντες και στα υγιή στελέχη του εν λόγω Οργανισμού και αφορά το ΑΝ και ΠΟΤΕ θα αντιδράσουν ΔΗΜΟΣΙΑ» προσθέτει ο κ Τσακνής.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοφανές! Διευθυντής παραγωγής της ΕΡΤ ζήτησε να γιαουρτώσουν τον Σαμαρά στο συλλαλητήριο
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακνής: Η κυβέρνηση έδωσε την ΕΡΤ στο πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΡΤ: Κόντρα του προέδρου Τσακνή με τον διευθύνοντα σύμβουλο


ΣΧΟΛΙΑ