• First Top Stories

    Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Ξηλώνει τη διοίκηση ο Κρέτσος

    • NewsRoom
    λευτερης κρετσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Σε «ξήλωμα» της διοίκησης της ΕΡΤ προχωρά ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

    Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο κ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο του διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.

    Το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την κίνηση λέγοντας ότι «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

    Σύντομα το υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.

    Εν τω μεταξύ, σάλο προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Βασίλη Κωστόπουλου ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου περιέγραψε έναν ανελέητο πόλεμο. Επίσης, κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση πως είτε ολιγώρησε είτε αδιαφόρησε για κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία.

    Δίνοντας μια περιγραφή του πολεμικού κλίματος είπε ότι «η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του», όταν δηλαδή πήγε στο Ραδιομέγαρο και «βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο». Είπε επίσης για τη διοίκηση Τσακνή ότι η επικρατούσα πρόθεση δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Mundial, αλλά να αρκεστεί η ΕΡΤ σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων, που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι.

    Αντίθετα, ο ίδιος, όπως είπε, αντέδρασε αποφασιστικά και προχώρησε στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Mundial. Ο κ. Κωστόπουλος είπε ακόμη ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είχε παραιτηθεί και από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για την απόκτηση της Euroleague. Αλλά και μετά την αποχώρηση του κ. Τσακνή, τον διαδέχθηκε, όπως είπε, «μια ομάδα στελεχών που ήθελε να εξασφαλίσει τις θέσεις της στην ιεραρχία της εταιρείας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόεδρος ΕΡΤ: Πέρασε «γενεές 14» την προηγούμενη διοίκηση – «Βρήκα το γραφείο μου κλειδωμένο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος εμφύλιος στην ΕΡΤ: «Καρφιά» Θαλασσινού κατά Κωστόπουλου – Τι απαντά η διοίκηση

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Φίλης ξαναχτύπησε για την ΕΡΤ: Τις καταγγελίες τις κάνουν οι εργαζόμενοι, στην κυβέρνηση να μην κάνουν τους κουφούς



    ΣΧΟΛΙΑ