• Media

    Πρόεδρος ΕΡΤ: Πέρασε «γενεές 14» την προηγούμενη διοίκηση – «Βρήκα το γραφείο μου κλειδωμένο»

    • NewsRoom


    Σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη διοίκηση και στα στελέχη που τη διαδέχθηκαν επιφύλαξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, η ΕΡΤ δέχεται καθημερινά ανηλεή πόλεμο, ενώ χαρακτήρισε «καταγγελίες του τίποτα» τις επώνυμες καταγγελίες που έχουν υιοθετηθεί σε επερώτηση της ΝΔ και άφησε να εννοηθεί ότι το κείμενο της συγκεκριμένης επερώτησης υπαγορεύτηκε από στελέχη που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία.

    Στη μακροσκελέστατη παρέμβασή του ο κ. Κωστόπουλος κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση πως είτε ολιγώρησε είτε αδιαφόρησε για κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία. Το «έργο» αυτό επιχειρήθηκε να συνεχιστεί με στελέχη που ήθελαν πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ο κ. Κωστόπουλος.

    Περιγράφοντας το κλίμα που συνάντησε, όταν ανέλαβε καθήκοντα, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι «η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του», όταν δηλαδή πήγε στο Ραδιομέγαρο και «βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο». Είπε επίσης για τη διοίκηση Τσακνή ότι η επικρατούσα πρόθεση δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Mundial, αλλά να αρκεστεί η ΕΡΤ σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων, που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι.

    Αντίθετα, ο ίδιος, όπως είπε, αντέδρασε αποφασιστικά και προχώρησε στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Mundial. Ο κ. Κωστόπουλος είπε ακόμη ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είχε παραιτηθεί και από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για την απόκτηση της Euroleague. Αλλά και μετά την αποχώρηση του κ. Τσακνή, τον διαδέχθηκε, όπως είπε, «μια ομάδα στελεχών που ήθελε να εξασφαλίσει τις θέσεις της στην ιεραρχία της εταιρείας».

    Στην ομάδα αυτή «εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνοι που έχουν εξαπολύσει αυτόν τον καιρό κατηγορίες σε βάρος της διοίκησης της ΕΡΤ και έχουν προσφερθεί για τη σύνταξη του κειμένου της επερώτησης των 27 βουλευτών της ΝΔ» ισχυρίστηκε. «Αρχής γενομένης» συνέχισε ο κ. Κωστόπουλος «της αποχαιρετιστήριας επιστολής του κ. Κρίμπαλη, εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος, ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία», γι’ αυτό ο ίδιος ο κ. Κωστόπουλος είχε ζητήσει να καταγγελθεί η σύμβασή του, όπως ανέφερε.

    Ο κ. Κωστόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά πογκρόμ διώξεων και είπε ότι με το νέο οργανόγραμμα και το νέο εσωτερικό κανονισμό περιγράφηκαν τα καθήκοντα, ενώ όλοι οι γενικοί διευθυντές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, «όχι γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη», αλλά γιατί είχαν το απαραίτητο πτυχίο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος εμφύλιος στην ΕΡΤ: «Καρφιά» Θαλασσινού κατά Κωστόπουλου – Τι απαντά η διοίκηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παππάς: Στην καλύτερή της φάση η ΕΡΤ! Ούτε λέξη για τις καταγγελίες, «στήριγμα» στις τηλεθεάσεις του ποδοσφαίρου!

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τη συζήτηση για την ΕΡΤ: Να αποτραπεί η διολίσθησή της σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel



    ΣΧΟΛΙΑ