• Διεθνής πολιτική

    Ο David Cameron υπέρ των βρετανικών φορολογικών παραδείσων


    Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, εμφανίστηκε να δηλώνει υπέρ των φορολογικών παραδείσων που αποτελούν βρετανικές κτήσεις ή που είναι βρετανικής κυριότητας. Πρόκειται για τη Νήσο του Μαν, για τις νήσους Guernsey και Jersey, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους κ.α.

    Peel_-_Peel_Bay_Beach_-_geograph.org.uk_-_1719663
    Νήσος του Μαν

    Με το σκάνδαλο Panama Papers να εξακολουθεί να παίρνει διαστάσεις και με την εμπλοκή του ιδίου σε αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να υποστηρίξει την πολιτική που ισχύει ως σήμερα αναφορικά με τους φορολογικούς παραδείσους που υπάγονται στη Μεγάλη Βρετανία. Σε σχετικές του δηλώσεις μάλιστα στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι είναι «άδικο να ασκείται κριτική» στις συγκεκριμένες βρετανικές κτήσεις.

    Guernsey_towers
    Νήσος Guernsey

    Κάποιες από αυτές τις περιοχές, όπως οι εξωτικές Βρετανικές Παρθένες Νήσοι, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων περί Panama Papers καθώς πρωταγωνιστούν στο περιβόητο σκάνδαλο, όπου μέχρι σήμερα κρατούνταν επτασφράγιστα τα μυστικά των Ευρωπαίων παραγόντων της πολιτικής και της οικονομίας.

    1280px-Mont_Orgueil_and_Gorey_harbour,_Jersey
    Νήσος Jersey

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών εμφανίστηκε αποφασισμένος να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τις περιοχές αυτές και υποστήριξε πως θα συνεργαστούν απόλυτα σε ό,τι τους ζητηθεί από την κεντρική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και της οικονομικής τους ιδιαιτερότητας αν κάτι τέτοιο κριθεί ζωτικής σημασίας.

    british_virgin_islands_1
    Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

    Κατά τον ίδιο, «δεν μπορούμε να βάζουμε σε μαύρες λίστες περιοχές της Βρετανίας μόνο και μόνο γιατί έχουν χαμηλές φορολογίες και ιδιαίτερες οικονομικές πολιτικές».

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/panama-papers-ti-omologhse-o-cameron-37026-2/37026

     



    ΣΧΟΛΙΑ