• Πολιτική

    Ντόρα Μπακογιάννη: Διαφωνία για την εντολή Γεραπετρίτη για αφαίρεση της «ροζ σημαίας» από το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom
    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ


    Τη διαφωνία της με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με την εντολή του για αφαίρεση από έκθεση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ενός έργου τέχνης κατά της έμφυλης βίας, το οποίο ωστόσο αναπαριστούσε μια ελληνική σημαία με ροζ χρώματα, φαίνεται να εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η εντολή του κ. Γεραπετρίτη ήρθε μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία του έργου, το οποίο κατηγορήθηκε πως – παρά το θέμα του – επιλέγει να αμαυρώσει ένα εθνικό σύμβολο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του κ. Γεραπετρίτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί.

    Στο ίδιο μήκος φέρεται να υπήρξε και μια παρέμβαση από την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκανε λόγω για απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με την ακροδεξιά και υπακούει στο μαύρο.

    Απαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνης», αλλά το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί.

    «Στις γκαλερί ανεβάζεις ότι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα».

    Διαβάστε επίσης

    Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη: Με παρέμβαση Γεραπετρίτη αποσύρθηκε έργο τέχνης που αναπαριστούσε μια ροζ ελληνική σημαία

    Γεραπετρίτης: Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

    Σκρέκας: Όραμά μας η αναβίωση των ναυπηγείων – Μάγειρας: Η ακτοπλοία είναι η Εγνατία Οδός των νησιών μας



    ΣΧΟΛΙΑ