• Πολιτική

    Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη: Με παρέμβαση Γεραπετρίτη αποσύρθηκε έργο τέχνης που αναπαριστούσε μια ροζ ελληνική σημαία

    • NewsRoom
    Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, με τη Γεωργία Λαλέ

    Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, με τη Γεωργία Λαλέ


    Με παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών αποσύρθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη έργο τέχνης το οποίο αναπαριστά μια ροζ ελληνική σημαία, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

    Μάλιστα, στο θέμα αναφέρθηκε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο επικεφαλής του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νάτσιος, υποστηρίζοντας πως διακωμωδείται το εθνικό σύμβολο.

    Το συγκεκριμένο έργο τέχνης, που φιλοξενείται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στο πλαίσιο έκθεσης της Τζόρτζια Λάλε, πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της έκθεσης, «το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες».

    «Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους» αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

    Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, η ροζ ελληνική σημαία αποσύρεται άμεσα από την έκθεση.

    Προσπάθεια εμπρησμού στο προξενείο

    Την ίδια ώρα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Φωνής της Ελλάδας» αποκάλυψε πως  την Κυριακή επιχειρήθηκε απόπειρα εμπρησμού του προξενείου.

    «Κάποιος άγνωστος επιχείρησε να βάλει κάποια φωτιά στην είσοδο του προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας κάποιο εύφλεκτο υλικό με το οποίο περιέλουσε τα φυτά του εξωτερικού χώρου. Η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση, γιατί ήταν άμεση η ανταπόκριση της πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστώ και δημοσίως» ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Ντίνος Κωνσταντίνου.

    «Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα. Με την έρευνα που θα πραγματοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές θα ταυτοποιήσουν τον δράστη – υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό και από τις κάμερες παρακολούθησης – και θα μάθουμε περισσότερα».

    Σημειώνεται ότι στο ίδιο κτίριο εκτός του προξενείου, είναι και η κατοικία του εκάστοτε γενικού πρόξενου αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Αναμένεται δε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντίνου ότι θα συμμετέχει στην έρευνα και το FBI.

    Διαβάστε επίσης

    Κλεμμένο ανάγλυφο από την Πομπηία με παράσταση σεισμού σε υπόγειο στο Βέλγιο

    Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βγήκε από το χειρουργείο ο 34χρονος Δημήτρης

    Μελίνα Τραυλού: «Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση συνδέεται άρρηκτα με τη ναυτιλία»



    ΣΧΟΛΙΑ