• Πολιτική

    Ντμίτρι Πεσκόφ: Παρακολουθούμε τις διαθέσεις και τα παράπονα του κόσμου στο διαδίκτυο

    • NewsRoom


    Το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τις διαθέσεις που εκφράζει ο κόσμος μέσω του διαδικτύου και τις λαμβάνει υπόψιν στη λήψη νέων μέτρων στήριξης των πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει την πρόθεση να θεωρήσει διαφορετικού είδους «συγκεντρώσεις» την εμφάνιση διαφόρων hashtag σε διάφορους διαδικτυακούς ιστοτόπους, μέσω των οποίων οι πολίτες εκφράζουν τα παράπονα τους ή διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα. «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εμφάνιση διάφορων σχημάτων στον διαδικτυακό χώρο», ανέφερε ο Πεσκόφ και συνέχισε: «Το Κρεμλίνο λαμβάνει υπόψιν τα παράπονα του κόσμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όταν διαμορφώνει τα διάφορα προγράμματα στήριξης των πολιτών».

    Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι εμφανίζεται στο διαδίκτυο ένας τεράστιος αριθμός σχημάτων μέσω των οποίων εκφράζουν τις απόψεις τους οι πολίτες, ωστόσο προσέθεσε πως «δεν θα ήθελα να προβώ σε υπερβολές ή γενικεύσεις» χαρακτηρίζοντας τις απόψεις των Ρώσων πολιτών, με τις οποίες καταδικάζουν το καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας, «εικονικές συγκεντρώσεις». Ωστόσο υπογράμμισε ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί και τέτοια φαινόμενα στο διαδίκτυο. «Παρόλα αυτά τίποτα δεν διαφεύγει της προσοχής μας. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε προσεκτικά», κατέληξε ο Πεσκόφ.

    Νωρίτερα κάτοικοι διαφόρων πόλεων της Ρωσίας, στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, ασκούσαν κριτική στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ζητώντας να άρουν τους περιορισμούς



    ΣΧΟΛΙΑ