• Πολιτική

    Νομοσχέδιο Γαβρόγλου: Με εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες ιδρύουν νέα πανεπιστημιακά τμήματα

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Σε ένα απίστευτο προεκλογικό αλισβερίσι κατέληξε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο  του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει ήδη φέρει σφοδρές αντιδράσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδας, καθώς στις ήδη προβληματικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, έρχονται και βουλευτικές τροπολογίες που αναδιαμορφώνουν τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

    Ήδη, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ιδρύουν νέα πανεπιστημιακά τμήματα στις εκλογικές περιφέρειες των βουλευτών.

    Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζήτησε την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, ενώ οι βουλευτές Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, ζήτησαν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

    Από την πλευρά της η ΝΔ, μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη, δήλωσε πως δεν δεσμεύεται από τα τετελεσμένα που επιχειρείται να δημιουργηθούν. »Οι ρυθμίσεις που μπορούν να καταργηθούν, θα καταργηθούν. Δεν θα εφαρμόσουμε τα σχέδια και τις ιδεοληψίες του κ. Γαβρόγλου. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Ν.Δ., με την εντολή που θα πάρουμε από τον ελληνικό λαό, ξεκαθάρισε κ. Χατζηδάκης.

    Ο κ. Χατζηδάκης, καταλόγισε στον υπουργό Παιδείας ότι με το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλει τις ιδεοληψίες του, προωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης «την ισοπέδωση προς τα κάτω», μετέρχεται «λογικές Μαυρογυαλούρου» και ανέφερε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές θα προχωρήσει με γνώμονα την αυτονομία στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, την αξιολόγηση, την αξιοκρατία και την προσπάθεια.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε τον υπουργό «σύγχρονη έκδοση του Τζουμπέ» και το νομοσχέδιό του «το πιο συριζαϊκό νομοσχέδιο, αφού αποτυπώνει τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα με τα οποία αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση ζητήματα που καθορίζουν τις ζωές τόσων χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και την λογική θυσιάζω τα πάντα για το μικροκομματικό συμφέρον, ακόμη και αν αυτό αφορά το μέλλον των παιδιών».



    ΣΧΟΛΙΑ