• Πολιτική

    Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε ρύθμιση που ήταν εκτός εμβέλειας του άρθρου 16

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

    Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης


    Στην αποκάλυψη, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ “διεθνών οργανισμών” είναι “εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος”, προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου ” πιο φιλελεύθερο από εμένα” ο κ. Πιερρακάκης τόνισε:

    «Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία ” οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης”.

    Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι ” η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014″.

    «Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος” συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

    «Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ” ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε ” αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας”.

    Προηγουμένως ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερθεί εκτενώς στην απόπειρα της αντιπολίτευσης να μειώσει με γενικόλογους χαρακτηρισμούς τις γνωμοδοτήσεις και την αξία των δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων συνταγματολόγων όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης.

    « Είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης ο Βενιζέλος και ο Μανιτάκης; Νομίζετε ότι κουνώντας το δάχτυλο μπορείτε να κρίνετε κάποιοι μια πορεία ζωής με δεκάδες διδακτορικά, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις; Έχουν δώσει τη ζωή τους οι συγκεκριμένοι στην επιστήμη τους, δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε αναφέροντας ότι θεωρητικολογούν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση”.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξεταστική Τέμπη: Τι απαντά το προεδρείο για το υλικό που αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

    Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα αναζητά συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα εθνικά κεφάλαια

    Χατζηδάκης: Να κλείσει η «κερκόπορτα» των πιστοποιήσεων στην κατάρτιση



    ΣΧΟΛΙΑ