• Πολιτική

    Νίκος Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και οι βουλευτές θα τη ψηφίσουν»

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Κοτζιάς,επισημαίνοντας βέβαια ότι αυτό είναι ένα θέμα που το επιλέγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το όνομα των Σκοπίων υποστηρίζει ότι θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.

    Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «Στη Βουλή οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με την πλειοψηφία των κομμάτων, δεν έχουμε μια κομματοκρατούμενη Δημοκρατία όπου είναι επτά τα κόμματα και πρέπει τα τέσσερα τουλάχιστον να συμφωνούν. Στη Δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών και αυτή νομίζω ότι θα υπάρξει».

    Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση και άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Εξωτερικών στράφηκε εναντίον και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη,λέγοντας:«Δεν θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις δύο μεγάλες προσπάθειες που έκανε να λύσει το πρόβλημα και που απέτυχαν, να έχει παραιτηθεί. Και είναι άξιον απορίας να λέει αυτά τα πράγματα ο γιος του, ο οποίος, εντάξει, να μην ξέρει επαρκώς την ελληνική ιστορία, αλλά την ιστορία της οικογένειάς του και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όφειλε να γνωρίζει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ. Σπυράκη: «Εφόσον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, δεν υπάρχει κυβέρνηση»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρουμπλής: Ο Καμμένος είναι πατριώτης – Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο Σκοπιανό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προ ημηρεσίας διατάξεως συζήτηση για το Σκοπιανό ζητά η Ένωση Κεντρώων:



    ΣΧΟΛΙΑ