• Πολιτική

    Νίκος Φίλης: Είμαστε δίπλα στα πανεπιστήμια που θα αντιδράσουν στον νόμο για αστυνομία στα ΑΕΙ

    • NewsRoom

    Νίκος Φίλης


    «Δεν θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός στα πανεπιστήμια. Και λέμε με σαφήνεια ότι θα ενθαρρύνουμε όποιες πρωτοβουλίες θα λάβουν οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του υπουργείου Παιδείας για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων.

    Μιλώντας στο Radio North 98 πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στις πανεπιστημιακές αρχές και στους φοιτητές, που θα αντιδράσουν στην εφαρμογή αυτού του νόμου. Δεν θέλουμε να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να έχουν την ευθύνη της τάξης οι Σχολές, τα πανεπιστημιακά όργανα και οι φοιτητές.»

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε μια ψευδή εικόνα για τα πανεπιστήμια ότι είναι άνδρα ανομίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι πρόκειται για έναν νόμο «που είναι αντισυνταγματικός».

    Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του πλήρους αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, τα ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν πότε και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστούν οι διατάξεις.

    «Τα παραβατικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με δημοκρατική τάξη. Η αστυνομία θα φέρει αντιμετώπιση αυτής της παραβατικότητας;» αναρωτήθηκε.

    Ο κ. Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρουσφετολογικές προσλήψεις ειδικών φρουρών, κάνοντας λόγο για ανεκπαίδευτους, εκ των οποίων κάποιοι «γίνονται Κορκονέες».

    Κάποιος αριθμός από αυτούς εμπλέκεται «κάθε βδομάδα και κάθε μήνα», όπως είπε, σε «παράνομες πράξεις».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης για «Μήδεια»: Πρωτόγνωρο το φαινόμενο – Κάνουμε υπομονή, χωρίς περιττές μετακινήσεις

    Ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί για τους χρονίως πάσχοντες – Ποιοι έχουν προτεραιότητα, τι γίνεται με τους παχύσαρκους



    ΣΧΟΛΙΑ