• Πολιτική

    Νίκος Ανδρουλάκης: Η ομιλία του στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ


    Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρoέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγή, Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος που γίνεται στο ξενοδοχείο Caravel.

    Η εκλογή του νέου Γραμματέα και του νέου Πολιτικού Συμβουλίου θα κλείσει όλες τις οργανωτικές εκκρεμότητες ώστε το κόμμα να πάρει θέση μάχης και να προετοιμαστεί για τις εκλογές, ακόμη και αν αυτές γίνουν πρόωρα, το φθινόπωρο, όπως φημολογείται.

    Νέος Γραμματέας αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη που ήρθε πρώτος και με διαφορά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο.

    Δείτε την ομιλία:

    Οι πληροφορίες για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα έχει 31 μέλη και στο οποίο θα επιχειρηθεί να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις, είναι ότι πέραν του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα συμμετέχουν, σύμφωνα και με τις καταστατικές διατάξεις που ψηφίστηκαν στο Συνέδριο, ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής, ο Μιχάλης Κατρίνης ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Ευαγγελία Λιακούλη ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Νίκος Σαλαγιάννης ως διευθυντής του κόμματος.

    Στο Πολιτικό Συμβούλιο μπορούν να μετέχουν έως έξι βουλευτές. Ακούγονται τα ονόματα των Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Τόνιας Αντωνίου. Στην περίπτωση που η «πλευρά Λοβέρδου» εκπροσωπηθεί και από ένα ακόμη στέλεχος, όπως ακούγεται θα είναι ή η Νάντια Γιαννακοπούλου, ή η Χαρά Κεφαλίδου.

    Η πλευρά του Προέδρου, αναμένεται να έχει την πλειοψηφία και σε αυτό το όργανο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συμμετάσχουν ο Στέφανος Ξεκαλάκης, έμπειρος και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος εκλέχθηκε ψηλά στην Κεντρική Επιτροπή. Έντονα ακούγονται τα ονόματα της Ρωξάνης Μπέη και του Αντώνη Σαουλίδη, ενώ οι «Προεδρικοί» αναμένεται να ενισχύσουν την εκλογή και άλλων στελεχών, όπως των Μανώλη Όθωνα, Γιώργου Μπουλμπασάκου και Πωλίνας Λάμψα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο όργανο θα βρεθεί και ο Κώστας Χρυσόγονος.

    Οι «Παπανδρεϊκοί» μπορούν να εκλέξουν εφτά έως οχτώ στελέχη, με τρεις να θεωρούνται βέβαιοι: Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Έφη Χαλάτση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Την Κυριακή η εκλογή νέου Γραμματέα και ΠΣ με εκπροσώπους όλων των τάσεων – Τα ονόματα που ακούγονται



    ΣΧΟΛΙΑ