• Top Stories

    Ζάκυνθος: Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά – Στις φλόγες και η Ηλεία

    • NewsRoom


    Στις φλόγες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα είναι τυλιγμένη η Ζάκυνθος, ενώ η πυρκαγιά κατέστρεψε και το δάσος στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία.

    Θετικότερη είναι η κατάσταση και στα δύο μέτωπα από χθες το βράδυ και εκτιμάται ότι θα οριοθετηθούν σήμερα το πρωί με την ενίσχυση των δυνάμεων με τα εναέρια μέσα.

    Παρα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στις Μαριές Ζακύνθου, η αντιμετώπισή τους είναι άμεση γεγονός που αποτρέπει τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

    Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα.

    Στο έλεος της φωτιάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τέθηκαν περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα πεύκων και ελαιοκαλλιέργειες, ενώ στάχτη έγιναν στάβλοι και αποθήκες.

    Φωτιά, όμως, ξέσπασε χθες και στο Γεράκι Αμαλιάδος, όπου πέντε αεροσκάφη τύπου πετζετέλ επιχειρούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι τις ρίψεις νερού. Μία πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόλαση φωτιάς στην Ζάκυνθο: Κάηκαν περιουσίες, καταγγελίες κατοίκων «μας άφησαν μόνους» (pivs+video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάκυνθος: Ελικόπτερο εντόπισε τους εμπρηστές-Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους



    ΣΧΟΛΙΑ