• Top Stories

    Βρήκε τα λεφτά της εγγύησης ο Τσοχατζόπουλος- Τελικά αύριο η αποφυλάκισή του (upd)

    Άκης Τσοχατζόπουλος

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Πέντε χρόνια  μετά τη φυλάκιση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίζεται. Τελικά την Παρασκευή (28 Απριλίου), αφού δεν ολοκληρώθηκαν σήμερα (Πέμπτη 27 Απριλίου) οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες εκατομμυρίων σε εξοπλιστικά του Εθνικής Άμυνας, βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξαφνικά βρήκε τις 200.000 ευρώ της εγγύησης που έπρεπε να καταβάλει για να αποφυλακιστεί.  Μόλις χθες (Τετάρτη, 26 Απριλίου) οι συνήγοροι του, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, διεκδικούσαν την εξαφάνιση ή έστω τη μείωση της εγγυοδοσίας, ισχυριζόμενοι αδυναμία του πρώην υπουργού να συγκεντρώσει το ποσό. «Έχει ανακληθεί η σύνταξή του – έλεγαν- έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και μπόρεσε από δανεικά να συγκεντρώσει μόνο 50.000 ευρώ».

    Το δικαστήριο απέρριψε τη μείωση του ποσού (αποδέχθηκε ωστόσο η εγγύηση να καταβληθεί και μέσω εγγυητικής επιστολής Τράπεζας ή υποθήκης ακινήτου) και μία μέρα μετά, οι πληροφορίες λένε πως ο Τσοχατζόπουλος έχει ήδη καταθέσει στα δημόσια ταμεία τις 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας. Από το περιβάλλον του λένε ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν είτε από δωρεές φίλων του, είτε από δανεισμό ενός ιδιώτη.

    Εκτός από την χρηματική εγγύηση, το δικαστήριο του έχει επιβάλει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοσης διαβατηρίου, υποχρέωσης παραμονής στο σπίτι όπου διαμένει η σύζυγός του στο Χαλάνδρι και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντικαταστάθηκαν 5 στους 6 συνεργάτες της Ελένης Ράικου – Ποιοι θα είναι οι επίκουροι της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντάισελμπλουμ: Μακάρι να πραγματοποιηθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν το τέλος Μαϊου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαστικοί ΣτΕ: Ανησυχούμε γιατί η πολιτεία δεν καταδίκασε την εισβολή του Ρουβίκωνα



    ΣΧΟΛΙΑ