• Top Stories

    Τραγωδία στο Άδενδρο: Αναζητούνται τα αίτια του δυστυχήματος (video)

    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη

    Φωτογραφία: Eurokinissi


    Έρευνα πραγματοποιείται για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο όταν επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε σε οικία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους το βράδυ του Σαββάτου (13 Μαΐου 2017).

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει δώσει εντολή για να διενεργηθεί η σχετική έρευνα ώστε να έρθουν στο φως τα αίτια που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό του τρένου.

    Δείτε video με εναέρια πλάνα από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος:

    Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (19 Μαΐου) αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ όπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης, συστάθηκε επιτροπή που μέχρι τότε θα καταθέσει το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. «Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Από αριστερά: Οι τρεις νεκροί στο Άδενδρο, Ματθαίος Καλόπουλος, Δημήτρης Μικρόπουλος και Αριστείδης Καλαμπαλίκης
    Από αριστερά: Οι τρεις νεκροί στο Άδενδρο, Ματθαίος Καλόπουλος, Δημήτρης Μικρόπουλος και Αριστείδης Καλαμπαλίκης

    Σύμφωνα με ανεπίσημες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το υπουργείο και τον ΟΣΕ, οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο συρμός. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 46χρονος μηχανοδηγός, αν και άνηκε στη νέα γενιά του οργανισμού που προσλήφθηκε το 2004, διέθετε αρκετή εμπειρία.

    Δείτε εικόνες από το δυστύχημα:

    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη
    Φωτογραφία: Eurokinissi
    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη
    Φωτογραφία: Eurokinissi
    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη
    Φωτογραφία: Eurokinissi
    Άδενδρο τρένο Θεσσαλονίκη
    Φωτογραφία: Eurokinissi

    Η ανακοίνωση του υπουργείου

    Στη σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών εκφράζει μεταξύ άλλων τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών θυμάτων:

    «Με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του συμπολίτη μας που έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη δώσει εντολή για ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Κλιμάκια εμπειρογνωμόνων βρίσκονται επί τόπου, ορίστηκε ήδη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια και τις συνθήκες και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

    Αξίζουν τον έπαινο οι ηγεσίες και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ., των δομών του ΕΣΥ, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των σιδηροδρομικών φορέων και εταιρειών που στο σύνολο τους λειτούργησαν με αυταπάρνηση, ταχύτητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δυστυχήματος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άδενδρο: Οι τρεις νεκροί της τραγωδίας – Συγκλονίζουν τα μηνύματα συμπαράστασης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτροχιάστηκε τρένο έξω από τη Θεσσαλονίκη – 3 νεκροί και 6 τραυματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα για το δυστύχημα στην Θεσ/νίκη: Είδα το χάρο με τα μάτια μου



    ΣΧΟΛΙΑ