• Top Stories

    Άδενδρο: Οι τρεις νεκροί της τραγωδίας – Συγκλονίζουν τα μηνύματα συμπαράστασης

    Από αριστερά: Οι τρεις νεκροί στο Άδενδρο, Ματθαίος Καλόπουλος, Δημήτρης Μικρόπουλος και Αριστείδης Καλαμπαλίκης

    Από αριστερά: Οι τρεις νεκροί στο Άδενδρο, Ματθαίος Καλόπουλος, Δημήτρης Μικρόπουλος και Αριστείδης Καλαμπαλίκης


    Το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (13 Μαΐου 2017) όταν για αδιευκρίνιστους λόγους εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο του ΟΣΕ στο Άδενδρο έξω από τη Θεσσαλονίκη, σόκαρε όλη την Ελλάδα και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

    Στους τρεις νεκρούς συγκαταλέγεται και ο 46χρονος μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Ματθαίος Καλόπουλος, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης με την κατοικία:

    Ματθαίος Καλόπουλος τρένο
    Ματθαίος Καλόπουλος

    Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους με τα εξής συγκινητικά λόγια: «Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την οικογένεια της έλξης καθώς από χθες το βράδυ δεν βρίσκεται κοντά μας ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος που έχασε την ζωή του στο καθήκον. Τα λόγια τούτες τις ώρες είναι περιττά, όλοι γνωρίζαμε ποιος ήταν ο Μάνθος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να τον έχουμε πάντα στην μνήμη και στην καρδιά μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ!».

    Αριστείδης Καλαμπαλίκης τρένο
    Αριστείδης Καλαμπαλίκης

    Θύμα του δυστυχήματος ήταν και ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδης Καλαμπαλίκης, τον οποίο ένας φίλος και συνάδελφός του -παγωμένος από την τραγική είδηση- επέλεξε να τον αποχαιρετήσει στο Facebook, αναρτώντας τη φωτογραφία του και συνοδεύοντάς τη με τα εξής λόγια: «Ένας φίλος και Συναδέλφος έφυγε πριν από λίγο. . Ο Αριστείδης ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ Προϊστάμενος Αμαξ/χιων θύμα του χθεσινού τραγικού Συμβάντος στο Αδενδρον Δυστυχώς υπέκυψε στα πολυτραύματά του..Καλό σου ταξίδι ΆΡΗ. . Εδώ κάτω εμείς που μείναμε οφείλουμε να ουρλιάξουμε και να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε Αριθμοί ότι δεν μας αντιμετωπίζουν ως Πρέπει ή εργοδοσία και οι κυβερνήσεις ότι Φίλε Άρη και Μάνθο δεν επιστρέψετε ποτέ από την δουλειά σας στην οικογένεια σας ότι δεν καταφέρατε να πάρετε Μεροκάματο Γιατί; Τώρα πρέπει να μπουν όλα επί τάπητος. . Αιώνια σας ή μνήμη».

    Ο τρίτος νεκρός που άφησε πίσω του το τρένο που εκτροχιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ο γιατρός και στέλεχος των ΑΝΕΛ Δημήτρης Μικρόπουλος, ο οποίος είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Ο άτυχος γιατρός ήταν επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής και είχε εκλεχθεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ στη Χαλκιδική.

    Δημήτρης Μικρόπουλος τρένο
    Δημήτρης Μικρόπουλος

    Τα μηνύματα των φίλων του στο Facebook συγκινούν:

    «Μεγάλη η απώλεια σήμερα για την Χαλκιδική ,την Κασσάνδρα , τον ιατρικό κόσμο και το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων . Ο άνθρωπος , ο γιατρός , ο αγωνιστής , ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ , άφησε την τελευταία του πνοή στο δυστύχημα με το τρένο . ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χαλκιδικής από το 2012 έδινε συνεχώς το αγωνιστικό του παρών σε κάθε κάλεσμα του κινήματος και της κοινωνίας , σε κάθε κάλεσμα απλών ανθρώπων για τα καθημερινά τους προβλήματα. Θέλω να εκφράσω ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Χαλκιδικής του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , την βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του φίλου και αδελφού Δημήτρη. Δημήτρη για μας δεν έφυγες , συνεχίζεις να ζεις και να υπάρχεις», έγραψε φίλος του Δημήτρη Μικρόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    δυστύχημα

    «Καλό ταξίδι στον αγαπητό ιατρό, συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο και συνεργάτη μας στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κασσάνδρας, Δημήτριος Μικρόπουλος που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ταξιδεύοντας με το μοιραίο τρένο που εκτροχιάστηκε χτες .Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την οδύνη μας. Ο Δημήτρης υπήρξε λαμπρός επιστήμων, εξαιρετικός συνάδελφος στην αυτοδιοίκηση και τρυφερός άνθρωπος πάντα δίπλα στην ανάγκη του Ανθρώπου. Λυπάμαι. Λυπάμαι πολύ. Και θα θυμάμαι όποτε του τηλεφωνούσα για τα θέματα μας που έλεγε : Έλα Μαρία μου. Αυτό το “μου” ρε συ Δημήτρη ήταν τόσο οικείο, τόσο καθησυχαστικό, τόσο υποστηρικτικό και τρυφερό από εκείνα που δύσκολα βρίσκεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης…», έγραψε κάποια άλλη φίλη του άτυχου γιατρού.

    τρένο Θεσσαλονίκη

    Παράλληλα, μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, οι ΑΝΕΛ αποχαιρέτησαν το στέλεχός τους μέσω της εξής ανακοίνωσης: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το στέλεχος του Κινήματός μας, Δημήτρης Μικρόπουλος, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκτροχιάστηκε τρένο έξω από τη Θεσσαλονίκη – 3 νεκροί και 6 τραυματίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα για το δυστύχημα στην Θεσ/νίκη: Είδα το χάρο με τα μάτια μου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δυστύχημα Θεσσαλονίκη: Ολονύχτιες έρευνες της πυροσβεστικής για τυχόν εγκλωβισμένους στο τρένο που εκτροχιάστηκε



    ΣΧΟΛΙΑ