• Top Stories

    Την έκδοση του Σκοπιανού πρώην αξιωματικού πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Τράπερ


    Να μην αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και να εκδοθεί στη χώρα του ο Σκοπιανός πρώην επικεφαλής αντιτρομοκρατικής ομάδας πρότεινε ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

    Τα Σκόπια ζητούν την έκδοση του πρώην αξιωματικού Ντεργιάν Βούκοβιτς για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων. Ο 30χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τη φυγή του από τα Σκόπια αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι «απέδρασε για να γλιτώσει» καθώς «η δίωξη του είναι πολιτική».

    Μιλώντας στους αρεοπαγίτες υποστήριξε ότι επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο κάτι σαν «ήρωας» στη χώρα του, αλλά μετά την πτώση του, άρχισε η προσπάθεια της δικής του εξόντωσης, γεγονός που τον έκανε να ζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα. Ήδη, όπως είπε, είχε απολυθεί από την αστυνομία ο αδελφός του και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός πατέρας του.

    Ο Βούκοβιτς ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και τον Μάιο του 2015 συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK, που είχε επιτεθεί σε δημόσια κτίρια.

    Όμως, μετά την πτώση του Γκρουέφσκι συνελήφθη. «Τα ναρκωτικά» –είπε ο 30χρονος στον Αρειο Πάγο- δεν βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης μου αλλά μετά. Μέσα στο κελί μου μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και με τραυμάτισαν. Δραπέτευσα για να σωθώ».

    Η οριστική απόφαση του Ποινικού Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται την επόμενη Πέμπτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα 1.800 ευρώ οι αναλήψεις – Τι θα ζητήσουν οι τράπεζες για την άρση των capital controls

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Ανακοινώθηκαν οι εισφορές του Απριλίου 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Στουρνάρας: «Έχουμε άφθονο χρόνο για να επωφεληθούμε από το QE»



    ΣΧΟΛΙΑ