• Top Stories

    Θρήνος: Διάσημη φιλόσοφος έχασε τη ζωή της για να σώσει δύο παιδιά! (video)

    fourmantelle


    Την τελευταία της πνοή άφησε η Γαλλίδα φιλόσοφος Anne Dufourmantelle στην παραλία Pampelonne κοντά στο Σαιν-Τροπέ.  Η Dufourmantelle εξέπνευσε στη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή, ενώ επιχειρούσε να σώσει δυο παιδιά που κινδύνευαν.

    Η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μπήκε στο νερό αντικρίζοντας τα παιδιά που κινδύνευαν. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε, καθώς παρασύρθηκε από ορμητικό ρεύμα.

    Αντίθετα, τα ανήλικα ανασύρθηκαν σώα από ναυαγοσώστες.

    Ποια ήταν η Dufourmantelle

    Η 53χρονη Dufourmantelle είχε γράψει είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Εγκώμιο του κινδύνου» το 2011, τη δύναμη της γλυκύτητας (2013), την Υπεράσπιση του Μυστικού(2015) κ.ά. Επί μια διετία ήταν αρθρογράφος της Libération.

    Τραγική ειρωνεία: Στις 2 Ιουνίου 2014, η Anne Dufourmantelle κλήθηκε για να παραστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Το μεγάλο τραπέζι», για να εκφέρει την άποψή της στο θέμα: «Για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα».

    Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους ή τις συνέπειες της θυσίας είπε ότι αυτή «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανός», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα. Χωρίς αυτή δεν είναι πλέον κάποιος εν ζωή, αλλά είναι ένας τρόπος να είναι ζωντανός νεκρός».

    Στην Ελλάδα η φιλόσοφος έγινε γνωστή από το βιβλίο «Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρουφάκης: Ανοησία οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Απίστευτοι οι ισχυρισμοί των γονιών του άγρια βασανισμένου βρέφους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Oι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο αγοράς όπλων στους Ευρωπαίους



    ΣΧΟΛΙΑ