• First Top Stories

    Στο αρχείο η έρευνα για την Μαρέβα Μητσοτάκη: Δεν ήταν υπόχρεη υποβολής πόθεν έσχες όσο ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο

    Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα


    Το μονόδρομο που χάραξε η Βουλή ακολούθησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αρχειοθετώντας τη δικογραφία για την Μαρέβα Μητσοτάκη και το υπό ποινική διερεύνηση ερώτημα εάν είχε ή όχι υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες τα χρόνια που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγο της Κυριάκο Μητσοτάκη.
     
    Όπως και η αρμόδια για το Πόθεν Εσχες Επιτροπή της Βουλής (απεφάνθη ομόφωνα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στο πόθεν έσχες τους τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους), έτσι και ο αρμόδιος εισαγγελέας πρωτοδικών έκρινε ότι η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν είχε καμία υποχρέωση να υποβάλει κοινή ή αυτοτελή δήλωση των περιουσιακών της στοιχείων (ως σύζυγος πολιτικού) όσο ο γάμος της ήταν στον «αέρα» και το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.
     
    Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση και με το ίδιο σκεπτικό με αυτό της Βουλής, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Την απόφαση του  επικύρωσε και η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.
      
    Η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκδότη και  δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
     
    Με αφορμή αυτές τις καταγγελίες, διατάχθηκε και μία δεύτερη προκαταρκτική εξέταση. Διενεργείται από την Οικονομική Εισαγγελία και αφορά στην πηγή των χρημάτων με τα οποία η Μαρέβα Μητσοτάκη αγόρασε το 2006 ένα διαμέρισμα 93 τμ. στο Παρίσι.
    Αυτή η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από τον Κικίλια, στη Σπυράκη: Στο φως οι αιτίες και οι μυστικές συσκέψεις που οδήγησαν στις αλλαγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες του καθηγητή Συρίγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης – Σπυράκη: Οι μυστικές συναντήσεις στο Κολωνάκι και το παρασκήνιο των αλλαγών



    ΣΧΟΛΙΑ