• Πολιτική

    Στις 18 Μαΐου αναμένεται να ψηφιστούν τα νέα μέτρα με τη διαδικασία του επείγοντος

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Την Πέμπτη 18 Μαΐου αναμένεται να ψηφιστεί, με την διαδικασία του επείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τόσο τα νέα επώδυνα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου όσο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2018-2021.

    Με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές Διατάξεις», αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι για συζήτηση στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών υποθέσεων και Δικαιοσύνης. Θα συζητηθεί έως τις έξι και μετά θα ξεκινήσει ξανά την Τρίτη.

    Στις 10 το πρωί της Τετάρτης, πρόκειται να εισαχθεί στην Ολομέλεια, θα κρατήσει δύο ημέρες και θα τελειώσει την Πέμπτη το βράδυ. Την Παρασκευή, αναμένεται να γίνει ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

    Το χρονοδιάγραμμα, το είχε αναφέρει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν είχε ανακοινώσει πως τα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί έως τις 18 Μαΐου.

    Ακόμη, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει νόμος που να ορίζει ότι αν δεν υπάρξει καμία λύση για το ελληνικό χρέος, τότε δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα του τέταρτου μνημονίου.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το χρέος και την πορεία τους, απάντησε ότι το θέμα αφορά και τους G7, αλλά δεν μπόρεσε να διαβεβαιώσει πως θα υπάρχει επίσημη απόφαση στις 22 Μαΐου, στο Eurogroup, ή έστω ακόμα και στο επόμενο, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσακαλώτος επιβεβαιώνει το αλαλούμ για το Ελληνικό: Δεν έχουμε αυστηρό χρονοδιάγραμμα – Υπάρχουν καθυστερήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας: «Ας μιλήσει ο γιατρός να ξέρω τι να πω στα παιδιά μου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της 36χρονης μεσίτριας: Βρέθηκε DNA της στο αυτοκίνητο του αγγειοχειρουργού

     



    ΣΧΟΛΙΑ