• Πολιτική

    Στις 12 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τη φυλακή με 2ήμερη άδεια


    Στις 12 το μεσημέρι, η πόρτα της φυλακής ανοίγει για τον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα είναι η πρώτη (διήμερη) άδεια που λαμβάνει μετά τη σύλληψη του το 2002 και την καταδίκη του σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 1.763 ετών για δολοφονικά χτυπήματα της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας άκουσε το πρώτο «ναι» στο αίτημα να λάβει διήμερη άδεια μετά από αλλεπάλληλες αρνήσεις του Συμβουλίου των φυλακών. Ο «Λουκάς» της 17Ν θα απολαύσει τη διήμερη ελευθερία του με περιοριστικούς όρους: Θα πρέπει να παρουσιάζεται 2 φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έχει δηλώσει ως τόπο διαμονής του, τον Βαρνάβα Αττικής.

    Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε απο το Συμβούλιο των φυλακών στηρίζεται στις προϋποθέσεις που ορίζει παλαιός νόμος για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που εχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής κι αν έχει πειθαρχικά παραπτώματα.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε σε ακρόαση από το Συμβούλιο των φυλακών και απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Ηταν η πρώτη φορά που συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών , ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι’ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

    Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι: «Ο Κουφοντίνας δικαιούται την άδεια»

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και καλώς έλαβε την άδεια τονίζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
    Αναλυτικά, αναφέρει:

    «Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

    Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

    Dura lex, sed lex

    Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Καμίνης: Άνθρωποι σαν τον Κουφοντίνα δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτωρ Κουφοντίνας: Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σάλος στην κοινωνία: Διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν



    ΣΧΟΛΙΑ