• Top Stories

    Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν

    Ανδρέας Μαρτίνης

    Ανδρέας Μαρτίνης


    Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για μη σύννομη μεταβίβαση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα αποφασίσει εάν θα αναζητήσει η Βουλή για τους πρώην υπουργούς Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» μετά την κατάθεση του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης “για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη”.

    Η κατάθεση Μαρτίνη

    Ο Ανδρέας Μαρτίνης, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένορκη κατάθεση του στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, ενέπλεξε τους πρώην υπουργούς σε «σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης» του Ερρίκος Ντυνάν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του υποστήριζε ότι μεθόδευσαν την εκχώρηση του Ερρίκος Ντυνάν σε τραπεζικό Όμιλο και ζητούσε την ποινική διερεύνηση της νομιμότητας των διαδικασιών που οδήγησαν το 2014 στον εκπλειστηριασμό του Νοσοκομείου, το οποίο πέρασε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, μια διαδικασία που κατά τον κ.Μαρτίνη ζημίωσε το Δημόσιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα έκκληση Στουρνάρα: Να τελειώσουμε με την αξιολόγηση – Δεν αποκλείεται να έχουμε ύφεση όλο το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: EuroWorking Group στις 30 Μαρτίου, Eurogroup στις 7 Απριλίου, αλλά συμφωνία πότε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται νέα εισφορά για 250.000 «μπλοκάκηδες»



    ΣΧΟΛΙΑ