• Πολιτική

    Συνεχίζεται ο “Γολγοθάς” με τα ανασφάλιστα ΙΧ – To αλαλούμ με τα πρόστιμα

    • NewsRoom


    To αλαλούμ με τα ανασφάλιστα οχήματα συνεχίζεται παρά τις ανακοινώσεις και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

    Σημειώνεται πως λόγω των μεγάλων λαθών που είχαν εντοπιστεί στα αρχεία των ΙΧ στις αρμόδιες υπηρεσίες για τα ανασφάλιστα, δόθηκε παράταση έως τις 14 Ιουλίου για την ασφάλιση χωρίς να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    Όπως είχε ακόμη ανακοινωθεί, περί τους 6.000 φορολογούμενους που κατέβαλαν το αντίτιμο του παραβόλου και προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους πριν την ανακοίνωση της παράτασης, θα μπορούσαν να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

    Ωστόσο, αν και έχουν περάσει περί τις 30 ημέρες τα χρήματα ακόμη δεν έχουν επιστραφεί. Και παρά το γεγονός πως πολλοί από τους δικαιούχους έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών, προς το παρόν το αίτημα για την επιστροφή των χρημάτων τους έχει πέσει στο κενό.

    Αυτό διότι προς το παρόν δεν έχουν ολοκληρωθεί εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή των χρημάτων αυτών.

    Tην ίδια ώρα δεν έχει υλοποιηθεί η εξαγγελία του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών για περιορισμό των προστίμων-παραβόλων για τα ανασφάλιστα ΙΧ.

    Έως τώρα το παράβολο είναι 250 ευρώ και πρόκειται να διαμορφωθεί με νομοθετική ρύθμιση σε 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc, 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, 200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και 250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ.

    Αυτό που απομένει ως εκκρεμότητα είναι να διορθωθούν τα αρχεία οχημάτων και συγκεκριμένα πρόκειται για τα λάθη που υπάρχουν στα αρχεία των κλεμμένων ΙΧ, των ΙΧ που έχουν αποσυρθεί ή ακόμη και των ΙΧ για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες κυκλοφορίας.

    Η προθεσμία που είχε δοθεί για τις διορθώσεις έως τις 14 Ιουλίου έχει παρέλθει ωστόσο τα λάθη δεν έχουν αποκατασταθεί.

    Ουσιαστικά πρόκειται για μια σιωπηρή παράταση μέχρι νεοτέρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Πιτσιλής: Άμεση αντίδραση στο δημοσίευμα του mononews για τον σταυρολεξάκια υπάλληλο της ΔΟΥ Ηρακλείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρή αντιπαράθεση στην επ. Θεσμών για την κλήση Καμμένου – Όλοι οι διάλογοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΥΔΑΠ: Κόβει το νερό σε «ασυνεπείς» ενοικιαστές; Τι απαντά με ανακοίνωση



    ΣΧΟΛΙΑ