• Πολιτική

    Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): «Τρομοκράτης ο Ερντογάν»

    • NewsRoom
    Σάρα Βάγκενκνεχτ


    Σκληρή δήλωση-απάντηση στις προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία, “Die Linke”, Σάρα Βάγκενκνεχτ.

    Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση του κόμματός της, η «κόκκινη Σάρα» χαρακτήρισε τον Ερντογάν τρομοκράτη, εξαιτίας των δηλώσεών του περί φόβου των Ευρωπαίων και ναζιστικής Γερμανίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής: «Εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη, κανείς Ευρωπαίος σε κάθε γωνιά του κόσμου δεν θα νιώθει ασφαλής να περπατήσει στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία. Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν ρίχνετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα».

    Πάνω σε αυτά, λοιπόν, απάντησε η Σάρα Βάγκενκνεχτ: «Αυτό είναι κάλεσμα για τρομοκρατία. Έτσι μιλάει ένας τρομοκράτης. Δεν είναι τίποτε άλλο», είπε, ζητώντας την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Ακόμη, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για το γεγονός ότι δεν έχει δείξει την αντίθετη στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο.

    Αυτός ο “πόλεμος δηλώσεων” λαμβάνει χώρα τη στιγμή οι Τούρκοι της Γερμανίας θα συμμετάσχουν στο τουρκικό δημοψήφισμα για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, με σκοπό να ενισχύσει τις εξουσίες του Ερντογάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Kαμμένος: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας βοηθήσουν με ένα σχέδιο Μάρσαλ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο στη ναυτιλία: Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους Γεωργιόπουλος-Fredriksen;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: H μεγάλη έκπληξη της Protergia. Στην 1η θέση ανάμεσα στους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος

     



    ΣΧΟΛΙΑ