• Πολιτική

    Γιάννης Μπουτάρης: «Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις» – Κύμα αντιδράσεων

    • NewsRoom
    Μπουτάρης


    Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε την πρότασή του να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

    Ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από το σώμα να “υιοθετήσει” τη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο. Αυτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

    Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι: «Εάν εξαιρέσουμε το στρατιωτικό άγημα και την ομάδα των σχολείων, όλα τα άλλα είναι να σε πιάνουν τα κλάματα. Κάθε άλλο παρά υπερηφάνεια αισθάνεσαι».

    «Δεν αντιλέγω για το εθνικό φρόνημα, όμως αυτό καλλιεργείται από την παρέλαση στρατιωτικών αγημάτων. Γιατί, αν δεις τον τρόπο που περπατάνε τα σχολεία, όχι όλα, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους, αυτό δεν δίνει τιμή στην ημέρα», συμπλήρωσε.

    Η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη. «Θλίβομαι όταν ακούω τον δήμαρχο με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο να αντιμετωπίζει το ζήτημα της παρέλασης. Υποβαθμίζει το θέμα σε βαθμό που δεν θα έπρεπε. Και δεν μπορώ να καταλάβω αν το κάνει συνειδητά. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι παρελάσεις γίνονται για το φλερτ και το καμάκι».

    Ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στο μορφασμό που έκανε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της παρέλασης και υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός των παρελάσεων.

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους της “Πρωτοβουλίας”: «Ποιός από εσάς είναι υπερήφανος που ο δήμαρχος την ημέρα της εθνικής επετείου φωτογραφιζόταν με τη γλώσσα απ’ έξω λες και έκανε παιχνιδάκια με το φακό;»
    Στο μορφασμό και στην κριτική που δέχτηκε, απάντησε στη δευτερολογία του ο Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη πως «εάν πρόσεξες τη φωτογραφία, δεν ήμουν στην εξέδρα των επισήμων. Μπορεί να έπαιζε κανένα παιδάκι και έβγαλα τη γλώσσα μου, όπως κάνω στα εγγόνια μου».

    Κείμενο: Λυδία Μώρου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαία εξέλιξη: Nέα δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενη ευθύνη πρώην πρωθυπουργού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνευ δηλώσεων η συνάντηση Στουρνάρα-Μητσοτάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλιόπουλος: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα του ΚΚΕ»



    ΣΧΟΛΙΑ