• Top Stories

    Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις μέδουσες στον Κορινθιακό

    • NewsRoom
    μέδουσες


    Με τοποθέτηση διχτυών στις πολυσύχναστες ακτές για την προστασία των λουομένων επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα των μεδουσών η κυβέρνηση, ενώ η περιοχή από Ψαθόπυργο μέχρι Ναύπακτο και τον Ισθμό της Κορίνθου πρόκειται να ενταχθεί στο δίκτυο Natura.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, θα κατατεθεί τροπολογία, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, ώστε να είναι δυνατό να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουόμενων και να μπορούν τουριστικές εγκαταστάσεις να τοποθετήσουν δίχτυα στις ακτές που είναι πολυσύχναστες, ως ένα άμεσο μέτρο.

    Στην ίδια απάντηση ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει ότι θα προωθηθεί και η ένταξη της περιοχής από Ψαθόπυργο έως Ναύπακτο και Ισθμό Κορίνθου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

    Αυτή η πράξη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πέρα από κάλυψη ευρωπαϊκής υποχρέωσης της χώρας -είναι και τυπική υποχρέωση- αποσκοπεί να αποκαταστήσει και να βελτιώσει τις οικολογικές λειτουργίες της θαλάσσιας περιοχής, μέσα από τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα αναπτύσσονται με συγκεκριμένους κανόνες, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα για την καλύτερη παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων, με τη δημιουργία φορέα διαχείρισης αυτής της περιοχής.

    Ακόμη, επίκειται και τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις Προστατευόμενες Περιοχές, που προγραμματίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος τον Οκτώβριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΩΡΑ: Καίγεται δάσος στη Μεσσηνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Σαντορίνη και Μύκονο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία: Πνίγηκε ο 13χρονος γιος παλιού παίκτη του Ολυμπιακού



    ΣΧΟΛΙΑ