• Top Stories

    ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου απαντούν στον Κ. Καραμανλή για τη δικαστική απόφαση για το Βατοπαίδι

    Παπανδρέου Γεννηματά


    Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν τα σχόλια του Κώστα Καραμανλή για την αθωωτική, δικαστική απόφαση της υπόθεσης της μονής Βατοπαιδίου.

    Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για κλείσιμο μιας «μεγάλης πληγής», καθώς η απόφαση της Δικαιοσύνης, όπως τονίζει, «αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.»

    Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ, απαντώντας στον κ. Καραμανλή, έκαναν λόγο για βιασύνη του πρώην πρωθυπουργού. Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) σχολιάζει:

    «Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε…

    Οι “παραπλανηθέντες υπουργοί” του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται “παραπλανημένοι”, αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι-υπάλληλοι “εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές” (της δικής του δηλαδή κυβέρνησης).

    Η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με τη σημερινή απόφαση ότι είναι “δημόσια”. Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα.

    «Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή.»

    ΠΑΣΟΚ: Ο Κώστας Καραμανλής μιλάει

    Αντίδραση στη δήλωση του κ. Καραμανλή υπήρχε όμως και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τονίζει σε ανακοίνωσή του:

    «Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ, λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009», σχολιάζει το κόμμα με αφορμή τη δικαστική απόφαση.

    «Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους πλην αυτής του Κ. Καραμανλή επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ. Καραμανλής μιλάει. Όχι για τον διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δισ. ευρώ αλλά για το Βατοπέδι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kώστας Καραμανλής για Βατοπαίδι: Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Βατοπεδίου: «Χριστός Ανέστη» και σέλφι μετά την αθώωση Εφραίμ και των υπολοίπων 13 κατηγορουμένων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δίκη Βατοπεδίου: Αθώος ο ηγούμενος Εφραίμ και οι 13 συγκατηγορούμενοι του



    ΣΧΟΛΙΑ