• Top Stories

    Παραιτήσεις υπουργών ζητούν 6 στους 10 Έλληνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

    • NewsRoom


    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που συμπεριλαμβάνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» αφορά τη γνώμη του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

    Σχεδόν οι 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών. Συγκεκριμένα το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί, έναντι 12% που  δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

    Οι περισσότεροι ερωτηθέντες μάλιστα ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντούν καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά. Μάλιστα, και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

    Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, είναι οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις. Στον αντίποδα, το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ – Μεγάλη η απογοήτευση για την οικονομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Γεωργιάδης: Τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής, να πάει το μαζούτ στην Ακρόπολη;



    ΣΧΟΛΙΑ